Prva 100% rPET boca plasirana na Svetskom prvenstvu u Kataru  

Očekuje se će pilot 100% rPET boca Coca-Cola Middle East  značajno smanjiti uticaj plastike za jednokratnu upotrebu

Coca-Cola Middle East najavila je 100% reciklirane PET boce za Coca-Cola napitke na zvaničnim lokacijama FIFA Svetskog prvenstva 2022. u Kataru, uključujući stadione i fan zone.  

Coca-Cola Middle East je postavila namenske kante za reciklažu na mestima održavanja FIFA Svetskog prvenstva 2022. i tim povom je rečeno da će putem komunikacije na terenu i na ekranu edukovati volontere i navijače o odgovornom recikliranju, čime će postići da se plastični otpad koji se može reciklirati stavlja u prave kante predviđene za to.  

Izvršni direktor održivosti katarskog Vrhovnog komiteta za isporuku i naslijeđe (SC) Bodour Al Meer izjavio je da će “pilot 100% rPET boca Coca-Cola Middle East  značajno smanjiti uticaj plastike za jednokratnu upotrebu i uskladiti se sa našim zajedničkim naporima za održivost dugo nakon FIFA Svetskog prvenstva 2022.” 

 „Naš neposredni cilj je da podignemo svest o ovom pitanju i pomognemo ljudima u Kataru – i globalno – da smanje svoje oslanjanje na plastiku za jednokratnu upotrebu i podstaknu održivo ponašanje“, prokomentarisao je Al Meer. 

Implementacija 100% rPET boca je potez koji je takođe preduzelo nekoliko kompanija ranije ove godine, pri čemu je Fiji Vater najavila redizajn dve svoje plastične boce i australijski vinari Accolade Vines i Tailors Vines koji sarađuju sa Packamamom da lansiraju boce vina navodno napravljene od 100 % rPET-a i sa ravnijim profilom za smanjenje emisija iz drumskog transporta. 

Izvor: Coca Cola Middle Eat

Naslovna fotografja: Coca Cola Middle Eat

Podeli na društvenim mrežama: