Šta povezuje mašine za pakovanje, kanabis i Covid 19?

Industrija mašina za pakovanje zabeležila je promene tokom 2020. godine a neke od njih bile su potpuno neočekivane u delovima sveta gde su ovi proizvodi dozvoljeni za upotrebu.

Mašine za pakovanje, Covid 19 i kanabis? Veza između ova dva pojma na prvi pogled može delovati neobično, ali prema zaključku do kojeg su došli u kompaniji Viking Masek Global Packaging Technologies,  ovde se krije jedna od neočekivanih promena u sektoru ambalažne industrije za vreme pandemije virusa korona. Barem kada se radi o SAD i Kanadi.

Viking Masek Global Packaging Technologies je svetski lider u proizvodnji mašina za pakovanje a u paleti proizvoda imaju i mašine za pakovanje proizvoda od kanabisa i CBD-a.  Prateći tržište, odnosno potražnju za određenim mašinama u vreme pandemije, došli su do podatka da je u Sjedinjenim američkim državama za čak 28% porasla potražnja jestivih proizvoda od kanabisa.

Kakve to ima veze sa industrijom ambalaže?

Kako e-trgovina uzima maha, uzgajivači i ambalažeri su, da bi odgovorili izazovu tržišta,  svoju ambalažu prilagodili „novoj normalnosti“. Kompanije za proizvodnju kanabisa koje su se dvoumile u pogledu automatizacije svoje ambalaže ipak su uvidele potrebu za tim kako bi se nosile s prekomernom i nepredvidljivom potražnjom.
UViking Masek Global Packaging Technologies kažu da iz godine u godinu beleže porast od 60% u interesovanju za mašine za pakovanje kanabisa a u svojoj ponudi imaju mašine za pakovanje gumenih bombona od kanabisa, tinktura i CBD ulja, neprerađenog kanabisa…

Pogledajte u videu kako izgleda pakovanje gumenih bombona od kanabisa.


Naslovna fotografija: Pharma Hemp Complex / Unsplash

Podeli na društvenim mrežama: