Tetra Pak uvodi zatvarače sa recikliranim sadržajem za kartonsku ambalažu

Tetra Pak, upartnerstvu sa Elle & Vire podružnicom Savencia Fromage & Dairy – vodećeg svetskog prerađivača mleka – postao je prvi proizvođač kartonske ambalaže u industriji hrane i pića koji je lansirao čep od recikliranih polimera.

Tetra Pak &Elvir, podružnica Savencia Fromage & Dairy – vodećeg svetskog prerađivača mleka, postigli su dogovor o plasiranju nove vrste zatvarača za prehrambenu kartonsku ambalažu od sertifikovanih recikliranih polimera. Zatvarače će proizvoditi Tetra Pak fabrika u Francuskoj, a koristiće se za brend Elvir krem, kompanijeElle & Vire. Kompanija je odabrala rešenje za zatvarače HeliCap 23 da dopuni svoje krem proizvode, koji se distribuiraju u Tetra Brik Aseptic 1L Slim kartonskim pakovanjima. Zatvarač HeliCap 23 potrošačima nudi lako otvaranje pakovanja i ima jasno vidljiv prsten za uočavanje neovlašćenog otvaranja, obezbeđujući kupcu sigurnost da proizvod nije otvoren pre upotrebe.

PROČITAJTE JOŠ: INOVACIJA: Pričvršćeni čepovi na plastičnoj ambalaži

Tetra Pakova fabrika u Francuskoj, podstaknuta je  investicijom od 100 miliona evra za ubrzanje prelaska na proizvodnju privezanih zatvarača u skladu sa zakonodavstvom EU. Za novu vrstu zatvarača koristi sertifikovane reciklirane polimere, koji se proizvode u skladu sa RSB metodom. Plastika je napravljena od mešavine recikliranih i nerecikliranih materijala, pri čemu se odgovarajuća masa recikliranih materijala prati kroz Tetra Pak lanac snabdevanja, koji takođe verifikuje revizor treće strane u skladu sa procedurom.

Da se podsetimo, Tetra Pak je 2021. godine najavio da će proširiti svoj portfolio rešenja za zatvarače na pakovanjima i istražiti upotrebu opcija zasnovanih na biljnom poreklu. Kompanija se takođe obavezala da će u svom poslovanju dostići neto nultu emisiju gasova staklene bašte do 2030. godine.


Izvor/Fotografija: Tetra Pak

Podeli na društvenim mrežama: