TREND: Pametno pakovanje farmaceutskih proizvoda

Kompanija Averi Dennison radi udruženo sa kompanijama Schreiner MediPharm i PragmatIC na projektu primene NFC tehnologije kod pametnog pakovanja farmaceutskih proizvoda.

NFC tehnologija sadrži nekoliko važnih funkcionalnosti koje mogu da se primene kod pakovanja farmaceutskih proizvoda kao što su dokazi o neovlaštenom pristupu, sigurna potvrda identiteta i sledljivost. Ovo pomera nivo pametnog pakovanja sa proizvoda visoke vrednosti na farmaceutske proizvode za svakodnevnu upotrebu ašto će poboljšati sigurnost i korisničko iskustvo pacijenata. Pacijent se na ovaj način može povezati sa lako čitljivim uputstvima, video / audio vodičima, linijama za pomoć, grupama za podršku društvenim mrežama, pa čak i sa svojim lekarom.

NFC tehnologija

U osnovi ove nove pametne tehnologije koja vodi računa o troškovima su NFC moduli kompanije Averi Dennison, koji uključuju NFC IC-ove iz asortimana ConnectIC proizvoda proizvedenih od strane PragmatIC-a, specijaliste za ultra-jeftinu elektroniku sa sedištem u Velikoj Britaniji. Kako su ove fleksibilne IC (FlekIC) tanje od ljudske dlake, ali i izuzetno robusne, pogodne su za predmete malog prečnika i pružaju idealnu tehnologiju za dodavanje jedinstvenog identiteta jeftinijim proizvodima, poput malih šprica ili bočica.

”Za Schreiner MediPharm je rešavanje problema specifičnih za kupce i primene od posebne važnosti. Partnerstvo nam omogućava podršku korisnicima kako bi se izbegle greške u lekovima za mnogo širi spektar proizvoda. Tako možemo doprineti povećanoj sigurnosti proizvoda i staviti  na pacijenta u focus u mnogo većem obimu ’, rekao je Stefan Viedemann, viši direktor strateškog marketinga i poslovnog razvoja u kompaniji Schreiner MediPharm.

„Ovo partnerstvo ilustruje kako je linija proizvoda ConnectIC postavljena da ubrza primenu digitalnih rešenja zasnovanih na RFID-u u zdravstvenom sektoru“, komentarisao je Scott Vhite, izvršni direktor PragmatIC-a. „Radujemo se bliskoj saradnji sa oba partnera kako bismo poboljšali ishode pacijenata širom sveta.“

Francisco Melo, potpredsednik i generalni direktor kompanije Averi Dennison Intelligent Labels, dodao je: „Oduvek smo verovali da integracija RFID-a u farmaceutske proizvode pomaže u poboljšanju bezbednosti pacijenata omogućavajući tačnije praćenje i autentifikaciju lekova kroz čitav lanac snabdevanja, sa ciljem da smanjenje stope grešaka na skoro nulu. Sa našim novim jeftinim umecima zasnovanim na ConnectIC FlekIC-ovima i našim partnerstvom sa PragmatIC-om i Schreiner MediPharm, pomažemo u povećanju sigurnosti i iskustva pacijenata kroz nove pametne aplikacije za pakovanje. “


Izvor: aipia.info

Foto: Unsplash/adam-niescioruk

Podeli na društvenim mrežama: