Zaštita od klizanja paketa na paletama: toplo lepljenje umesto kartona i plastičnih folija

Robatech grupa je vodeći svetski proizvođač inovativnih i održivih rešenja za industrijsku primenu toplog i hladnog lepka. Kompanija je još 2018. godine na sajmu BrauBeviale u Nirnbergu predstavila svoj sistem lepljenja paketa za palete

Kompanija Robatech GmbH , proizvođač adheziva za industriju, sa velikom primenom u oblasti industrije ambalaže i pakovanja, predstavila je sistem za stabilizaciju paleta uz pomoć toplog lepka umesto upotrebe kartona i plastičnih obloga.

Da bi se paketi transportovali na palete, prethodno su bili postavljani slojevi folije između kartona i paletnog tereta. Kompanija Robatech GmbH se odlučila za lepljenje protiv klizanja kako bi se uštedeli dodatni troškovi samog transporta i smanjili troškovi reciklaže. Naime, topli lepak se nanosi direktno na pakete, čime se smanjuje upotreba dodatnih materijala poput kartona i velike količine folija za zaštitu tereta od proklizavanja i eventualnog pada. Kompanija je ovaj sistem predstavila na sajmu BrauBeviale u Nirnbergu 2018. godine.

Nanosi se samo onoliko lepka koliko je potrebno da se zapakovane jedinice čvrsto drže zajedno. Srednji slojevi se mogu u velikoj meri izostaviti. Za osiguranje robe na paleti nije potrebna ili samo mala količina folije – na primer, radi zaštite od prašine. Kada se ukloni zaštitni film, zaštitno lepljenje sprečava klizanje i obezbeđuje stabilnost jedinice i integritet robe.

Foto/ilustracija: Pikist.com/free-photo-sqoaj

Podeli na društvenim mrežama: