Baby Food Factory dobitnik nagrade za investiciju godine AUREA 2019

Baby Food Factory dobitnik nagrade za investiciju godine AUREA 2019 koju tradicionalno dodeljuje portal Ekapija.com

Fabrika dečje hrane (Baby Food Factory) otvorena je u oktobru 2018. godine u Dobanovcima. Misija tima koji stoji iza ove investicije bila je da se namlađoj, ali i najosetljivijoj populaciji ponudi visokokvalitetna i zdrava dečja hrana.

Fabrika se prostire na 33.500 m2, od čega je 13.600 pod krovom. U investiciju je uloženo 34 mil EUR, što projekat Baby Food Factory čini jednom od najvećih investicija u Srbiji, ali i najvećom domaćom investicijom u 2018. godini.Reč je o greenfield investiciji, a u fabrici sa najmodernijim postrojenjima proizvodi se kompletan asortiman dečije hrane koji čine suve žitne kaše, tečne žitne kaše, sokići, pirei u staklenoj, ali i u novoj mekanoj “pauč ambalaži”, pod sopstvenim brendom Nutrino.

Fabrika se nalazi u vlasništvu srpskih investitora i partnera u ovom projektu, porodice osnivača kompanije Nelt i biznismena Gorana Vukovića, koji na ruskom tržištu godinama unazad uspešno posluje u oblasti proizvodnje dečije hrane. Više od 25 godina iskustva u sličnim poslovnim operacijama i uspešan poslovni model sa teritorije Ruske Federacije, prenet je i u Srbiju, kako bi se domaćem i regionalnom tržištu ponudila proizvodnja domaće dečije hrane koja zadovoljava svetske standarde.

Od samog početka, u ovoj fabrici su sebi postavili visoke standarde proizvodnje i time se opredelili za odgovoran pristup po pitanju kvaliteta i bezbednosti hrane. U svakom delu  proizvodnog procesa, pre svega posebnu pažnju posvećuju očuvanju zdravstvene ispravnosti naših proizvoda, u skladu sa međunarodno propisanim standardima.
Inovativnost projekta ogleda se u novim standardima u proizvodnji dečije hrane koje je Baby Food Factory doneo na ovdašnje tržište, a u pogledu najsavremenije visoko efikasne, procesne i tehnološke opreme i strogoj kontroli kvaliteta.

Čitav proizvodni prostor, laboratorija i logistički hodnici fabrike uređeni su po standardima takozvanih “panela čistih soba”. Reč je o standardima koji podrazumevaju potpuno odsustvo nečistoće i uslovima koji se koriste u operacionim salama i farmaceutskim postrojenjima.

Inovacije su prisutne i u samom asortimanu Nutrino proizvoda, kroz uvođenje novih kategorija na domaće tržište dečije hrane, novih kombinacija ukusa, kao i kroz inovacije u pakovanjima.

Baby Food Factory predstavlja jednu od najvećih investicija, i najveću domaću investiciju u 2018. godini. U prvoj fazi uposleno je 110 stručnjaka različitih profila, a taj broj će u narednih nekoliko godina dostići 350. Ovi podaci govore u prilog tome da projekat doprinosi unapređenju privrednog ambijenta i plasmanu domaćih proizvoda na tržištu regiona, EU, Rusije i Zajednice nezavisnih država.

Dnevni kapacitet proizvodnje podrazumeva 50 tona ukusne i zdrave dečje hrane koja će se pored domaćeg i regionalnog naći i na tržištu jugoistočne Evrope, Ruske Federacije i Zajednice nezavisnih država u kojoj su Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan, Moldavija, Tadžikistan i Uzbekistan.

Moderna oprema i kvalitetni ljudski resursi otvaraju mogućnost saradnje kompanije Baby Food Factory sa drugim kompanijama čija je proizvodnja zasnovana na srodnim kategorijama proizvoda.


Izvor: www.aurea.rs

Podeli na društvenim mrežama: