Bosis dobitnik nacionalne nagrade za društveno-odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ 2020.

Porodična kompanija Bosis iz Valjeva, lider na tržištu štampane i kaširane kartonske ambalaže i blister kartona u regionu, po drugi put je dobitnik nacionalne nagrade za društveno – odgovorno poslovanje  “Đorđe Vajfert ” u kategoriji srednjih preduzeća.

Nacionalnu nagradu za društveno-odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ Privredna komora Srbije dodeljuje još od 2007. godine. Ovu nagradu od ostalih u ovoj oblasti izdvaja njena jedinstvena metodologija i celovit pristup, čime se na ravnomeran način tretiraju najznačajniji aspekti održivog poslovanja.

Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Foto: Bosis/arhiva

Osmi konkurs je bio otvoren za prijavu organizacijama svih veličina od 9. novembra do 25. decembra 2020. godine. Na konkurs je stigla 31 prijava privrednih društava u tri kategorije. Članovi Tima Privredne komore Srbije za društveno-odgovorno poslovanje su ocenili prijave i dostavili materijal žiriju.

Članovi stručnog žirija su održali prvi sastanak 29. januara tekuće godine i doneli odluku o minimalnom broju poena za prolazak u drugi krug takmičenja. Svoje odluke su bazirali na evaluacijama prijavljenih predmeta, kao i na osnovu sopstvene procene projekata i utiska o kandidatima. Ukupno 24 kompanije u tri kategorije bile su predmet posete članova verifikacionog Tima PKS u toku februara.

U kategoriji u kojoj je Bosis nosilac nagrade, finalisti su: eFront doo Beograd, FPM Agromehanika doo Boljevac, ManPower group Beograd i Sani optic doo Beograd, a u kategoriji velikih preduzeća: Delta Holding, DM drogerie markt doo, Henkel Srbija doo, Nestle Srbija doo i Trayal korporacija ad Kruševac.

Bosis je koncept društvene odgovornosti prepoznao još pre 30 godina i svestan njegove važnosti i značaja, uvrstio ga je u svoju organizacionu kulturu. Bosis je Nacionalnu nagradu „Đorđe Vajfert“ dobio i 2019 godine.

Pored toga Bosis je i nosilac nagrade grada Valjeva za 2019. godinu, Nacionalne nagrade za volontiranje, Virtus nagrade za filantropiju i nalazi se u 1% kompanija u svim kategorijama koje zadovoljavaju visoke zahteve društvene odgovornosti i poseduje EcoVadis Gold Supplier priznanje.

Marija Pantelić prilikom preuzimanja Priznanja
Foto: Bosis/arhiva

Ispred kompanije Bosis, nagradu je primila direktorka održivosti Marija Pantelić i izjavila:
Biti odgovoran i održiv, samo po sebi je veliki izazov, a pogotovu u ovim neizvesnim vremenima. Mi, mala i srednja preduzeća, od početka smo na velikom zadatku, da u pandemiji korona virusa održimo atmosferu u kojoj ne pada ni motivacija ni angažovanost naših zaposlenih, kao i da održimo lanac snabdevanja jer život na koji smo navikli ne sme da stane.

Uprkos svemu, mi smo i u godini korone odgovorno i održivo rasli, povećali broj zaposlenih za oko 10%, i započeli i podržali mnoge projekte usmerene na smanjenje posledica pandemije, čime smo ostali odgovorni ne samo prema klijentima i našim zaposlenima, već i lokalnoj zajednici.

Ova nagrada je potvrda truda celokupnog Bosis Family tima, pa i našeg najmlađeg tima Bosisića. Zahvaljujem Vam se svima na ovom prestižnom priznanju. Želim da Bosisova nagrada bude nagrada svih malih i srednjih preduzeća koja odgovorno i održivo posluju i pružaju dobar primer drugima.“

Ukazujući na važnost odgovornog poslovanja i na neprekidnu angažovanost kompanije u lokalnoj zajednici kao i posvećenost koja je po drugi put prepoznata nagradom „Đorđe Vajfert“, vlasnik i direktor kompanije gospodin Bogoljub Pantelić je rekao:

„Obzirom da 2. juna ulazimo u 40. godinu postojanja i rada, izuzetno mi je drago da ovu nagradu baš sada dobijamo, i to po drugi put. Ova nagrada predstavlja potvrdu višedecenijske posvećenosti odgovornom i održivom poslovanju. Održiv rast kompanije jedino ide zajedno sa razvojem zajednice sa kojom smo tesno povezani. Posebno mi je drago što sam ideju održivosti i odgovornosti uspeo da prenesem na ljude, svojim ličnim primerom pokazujući kako istrajnošću i poštovanjem svih, od zaposlenih do saradnika i lokalne zajednice, možemo doneti ne samo dobrobit svima već i ostvariti dobre poslovne rezultate.“

Izvor: Bosis, Valjevo
Naslovna fotografija: Bosis/arhiva

Podeli na društvenim mrežama: