Ekološke akcije čišćenja povodom ostvarenja ciljeva na reciklomatu u Aranđelovcu

Građani Aranđelovca imaju priliku da odlažu ambalažni otpad u reciklomat, kante i eko ostrvo. Kroz sprovedene ekološke akcije, pokrivene su sve vrste ambalaže – PET plastika, limenke, papir i karton, višeslojna kartonska ambalaža za napitke, kao i staklena ambalaža

Ovogodišnji Svetski dan zaštite životne sredine bio je u znaku zbrajanja odličnih rezultata na reciklomatu u Aranđelovcu, čiju je postavku omogućila kompanija Knjaz Miloš sa ciljem da se građani motivišu da pravilno recikliraju ambalažni otpad.

Ekološkim akcijama čišćenja priobalja jezera Garaši i planine Bukulja u blizini Aranđelovca obeleženo je ostvarenje cilja od 40.000 ubačenih ambalažnih jedinica.

„Uz veliku podršku sugrađana, zaposlenih kompanije Knjaz Miloš, učenika osnovnih i srednjih škola, kao i brojnih lokalnih organizacija posvećenih čistijoj životnoj sredini družili smo se tokom trajanja ekoloških akcija, pritom uklanjajući nepropisno odložen otpad iz prirode na važnim i posećenim turističkim destinacijama. Nastavićemo i dalje da u saradnji sa našim partnerima iz JKP Bukulja i Sekopaka građanima pomažemo da brinu o našem okruženju“, izjavila je Kristina Glišić ispred kompanije Knjaz Miloš.

Kompanija Knjaz Miloš poklonila je reciklomat sugrađanima Aranđelovca dajući svoj doprinos dugoročnom projektu „Za čistiji Aranđelovac“, koji se realizuje u saradnji sa JKP Bukulja, Opštinom Aranđelovac i Sekopakom, u okviru kog se uvođenjem različite infrastrukture za separaciju otpada i edukativnim kampanjama približava važnost reciklaže.

Cilj je da se kroz reciklomat prikupi ukupno 50.000 ambalažnih jedinica, a ostvarenjem cilja na svakih 10.000 prikupljenih ambalažnih jedinica, organizovaće se ekološka akcija ili akcija sađenja.

Rezultati prikupljenih količina kroz reciklomat znak su da su građani spremni da prihvate novu tehnologiju, ali i da je reciklaža postala njihova navika.

Izvor & Foto: Knjaz Miloš

Podeli na društvenim mrežama: