JYSK uklanja plastične ručke sa kartonske ambalaže za jastuke

Kompanija JYSK će, sa ciljem održivog razvoja, na novoj, unapređenoj ambalaži za pakovanje ergonomskih jastuka, uklanjanjem plastičnih ručki uštedeti tri miliona istih, dok će ručke biti ugrađene u samu kartonsku kutiju.

Kompanija JYSK predstavila je unapređenu ambalažu za seriju WELLPUR ergonomskih jastuka koja predstavlja još jednu akciju sa ciljem održivog razvoja, čime će kompanija svake godine zamenjivati plastične ručke na ambalaži već izrezanim ručkama u samoj kartonskoj kutiji. Time će doći do uštede tri miliona plastičnih ručki, a najavljeno je i da će zamenom metalnih rajsferšlusa na jastucima tekstilnim, svake godine uštedeti milion rajsferšlusa izrađenih od metala.

– Ova incijativa predstavlja mali korak u pravom smeru ka smanjenju upotrebe nepotrebnih materijala iz naše svakodnevnice i još jedan stepenik ka snižavanju našeg ugljeničnog otiska. Dobra stvar kod ovakvih poboljšanja je da se radi o  trajnom rešenju. To nije samo jednokratna pogodnost, već dugoročno poboljšanje – kaže Berit Stokholm Christiansen, rukovodilac kategorije za jorgane i jastuke u JYSKu.

JYSK

Iz kompanije ističu da je održivost važan deo njihove strategije u sklopu koje je jedan od ciljeva obnovljiva i održiva ambalaža koja se lako reciklira. Do sada je JYSK preduzimao značajne korake, a kompanija je već uklonila svu plastičnu ambalažu sa posteljina i čaršava, čime je uštedila godišnju količinu od 27 miliona plastičnih kesa.


Naslovna footgrafija: JYSK

Podeli na društvenim mrežama: