Lidl poziva organizacije da se priključe akciji čišćenja otpada širom Srbije – rok za prijavu 31.mart 2024.

Lidl Srbija i ove godine pokreće projekat „Čisto iz ljubavi“ za čišćenje okoline u Srbiji i poziva lokalne organizacije da se pridruže inicijativi.

Lidl Srbija nastavlja svoju predanost očuvanju životne sredine kroz projekat „Čisto iz ljubavi“ i ove godine. U periodu april-maj, planirane su akcije čišćenja širom Srbije kako bi se doprinelo očuvanju prirode i okoline. Osim što želi da aktivno učestvuje u ovoj akciji, Lidl poziva i lokalne organizacije da se prijave za finansijsku podršku kako bi sprovele akcije čišćenja u svojim gradovima, pridružujući se dugogodišnjem partnerstvu s projektom „Čepom do osmeha“.

Lokalne organizacije koje su zainteresovane mogu popuniti upitnik dostupan na Lidlovom zvaničnom sajtu i poslati ga na mejl odgovornost@lidl.rs. U prijavi treba navesti detaljan plan akcije, uključujući broj učesnika, lokacije čišćenja, datume aktivnosti, očekivane količine otpada, način zbrinjavanja otpada, kao i predloge za promociju akcije. Rok za prijavu je 31.3.2024., a akcije treba da budu sprovedene do kraja maja.

Ldil Srbija
Lidl Srbija „Čisto iz ljubavi“, Fotografija: Lidl Srbija

Aleksandra Mirić iz Lidlovog CSR odeljenja ističe: „Zagađena životna sredina predstavlja ne samo estetski problem, već i ozbiljnu pretnju za ekosisteme. Sakupljanje otpada iz prirode ima ključnu ulogu u očuvanju okoline, posebno materijala kao što su aluminijumska i PET ambalaža, čiji reciklabilni potencijal ostaje neiskorišćen.“

Kriterijumi za odabir organizacija uključuju ravnomernu geografsku zastupljenost i predložene strategije za sortiranje i zbrinjavanje otpada. Sredstva koja će biti dodeljena namenjena su kupovini opreme za čišćenje, troškovima transporta, zbrinjavanja otpada, kao i troškovima za opremu, majice i reklamni materijal.

Sve organizacije koje se prijave biće blagovremeno obaveštene o rezultatima selekcije. Za više informacija, posetite web adresu Lidla. Lidl Srbija poziva sve građane i organizacije da se pridruže ovom važnom naporu za očuvanje prirode i stvaranje čistijeg okruženja za sve.


Izvor: Lidl Srbija

Podeli na društvenim mrežama: