Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica

Inicijativa „Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica“ po treći se put održava u Hrvatskoj a podrazumeva proces kojim se prikupljena iskorišćena Tetra Pak ambalaža reciklira u papirne maramice i toalet papir

“Od Tetra Pak ambalaže do recikliranih maramica” je inicijativa koja se već treći put dešava u Hrvatskoj, u Super Konzum trgovinama u Zagrebu na adresama Sarajevska cesta 6Radnička cesta 49 i Dubrava 241.

Kompanija Tetra Pak ima ključnu ulogu u edukaciji, ne samo u promociji ispravnog odvajanja i zbrinjavanja višeslojne kartonske ambalaže za piće, već i u širenju znanja o mogućnostima reciklaže i ponovne upotrebe materijala.

Ilustracija: Tetra Pak

U saradnji sa partnerima kao što su VindijaDUKATKonzumBelje plus d.o.o. i Lucart, ova inicijativa ima za cilj da pretvori ambalažu, ako se pravilno odlaže (u žute kante u Zagrebu), u nove proizvode kao što su papirne maramice i toaletni papir.

Ovo je sjajan primer kako se zajedničkim snagama može doprineti održivosti i smanjenju ekološkog otiska. Kroz ovakve inicijative, Tetra Pak ambalaža dobija novi život, a istovremeno se čuva priroda.

Naslovna fotografija: Tetra Pak

Podeli na društvenim mrežama: