Pokrenuta akcija „Recikliraj za čistiji Savski venac”

Beogradska opština Savski Venac i ove godine je pokrenula akciju pod nazivom „Recikliraj za čistiji Savski venac”

Na inicijativu Opštine Savski venac, a uz podršku Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća”, i ove godine pokrenuta je akcija pod nazivom „Recikliraj za čistiji Savski venac” sa ciljem da se pravilnim odlaganjem otpada doprinese lepšoj i ekološki zdravijoj životnoj sredini, saopšteno je iz ove gradske opštine.

Opština Savski venac pozvala je građane da se priključe akciji i prijave za preuzimanje eko-kesa popunjavanjem prijavnog formulara putem linka objavljenog na sajtu Gradske opštine Savski venac ili pozivom na broj telefona 011/2061-759, svakog radnog dana od 8 do 15 časova, od 05. do najkasnije do 13. aprila.

Prilikom prijave potrebno je da građani ostave svoje lične podatke (ime i prezime, broj telefona, adresu, broj stanovanja i identifikacioni broj sa uplatnice „Infostana”), te da odaberu lokaciju za preuzimanje.

Nakon ostvarene prijave, domaćinstva koja se priključe ovoj akciji mogu podići besplatni paket eko-kesa u koje će se odlagati samo reciklablran otpad (PET i MET ambalaža, tetrapak i papirni otpad), od 18. do 21. aprila, od 8 do 15 časova, u kancelarijama nekadašnjih mesnih zajednica na sledećim lokacijama: Aleksandra Kostića 15, Vase Pelagića 54, Kneza Miloša 47, Pop Lukina 17 i Stjepana Filipovića 28a.

Korisnici eko-kesa, zapremine 120 litara, popunjene mešovitim reciklabilnim otpadom dužni su da ih iznesu do najbližeg kontejnera svakog četvrtka do 22 časa.

Učešćem u ovoj akciji, sugrađani na računu „Infostana” mogu da ostvare popust od 20 odsto na stavku iznošenja otpada, navodi se u saopštenju.

Izvor: Gradska opština Savski Venac
Naslovna fotografija: Promo flajer akcije

Podeli na društvenim mrežama: