Predstavnici srpskih kompanija posetili konferenciju „Central European Plastics Meeting 2021” u Slovačkoj

U Slovačkoj, na konferenciji o polimerima i reciklaži plastike učestvovale su i srpske kompanije, kao i predstavnici Privredne komore Srbije

U Slovačkoj, u gradu Šamorinu, održana je 7. i 8. septembra konferencija „Central European Plastics Meeting 2021” koja je okupila sve zainteresovane kompanije iz lanca snabdevanja plastikom iz regiona Centralne Evrope.

Mirjana Balog Kormanjoš, Privredna komora Srbije

Konferenciju su posetili predstavnici 5 srpskih kompanija i Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije. Na konferenciji je registrovano 220 učesnika i 94 preduzeća iz više od 20 zemalja Evrope, a srpske firme HIP Petrohemija Pančevo i Balkan polymers su se našle među najvećim dobavljačima sirovina polimera u Centralnoj Evropi.

Tokom dva dana trajanja konferencije, pored predavanja i diskusija vezano za polimere i reciklažu plastike, organizovani su i B2B sastanci, kao i izložbeni prostor u okvoru kojeg su se predstavile brojne kompanije.

Centralni događaj je bila konferencija, na kojoj su predavači pokušali da daju odgovore na razloge naglog skoka cena polimera krajem prošle godine i kada se očekuje stabilizacija tržišta, kao i odgovore na pitanja vezano za standardizaciju recikliranog materijala, obzirom na to da se reciklirani materijali značajno razlikuju u kvalitetu i u cenama.

B2B sastanci su organizovani u cilju pregovora dobavljača i kupca sirovina u industriji polimera. Pored velikih dobavljača sirovina-polimera iz Centralne Evrope, svoj sto za pregovore imale su i dve srpske firme, HIP-Petrohemija i Balkan polymers, sa zauzetim svim terminima za razgovore. Nekoliko razgovora sa zainteresovanim distributerima koji bi polimere plasirali na srpsko tržište obavila je i predstavnica Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije.


Pored predstavnika Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije, HIP Petrohemije i Balkan polymers, na konferenciji su kao posetioci učestvovali i predstavnici preduzeća Bi-commerce, Ultrapolymers i Color-Chemicals iz Srbije.

Izvor: PKS

Fotografije: Mirjana Balog Kormanjoš

Podeli na društvenim mrežama: