Sekopak raspisuje poziv za Javna komunalna preduzeća za dodelu reciklažnih zvona

Kako bi unapredio kapacitete za sakupljanje otpadne staklene ambalaže, Sekopak poziva Jedinice lokalne samouprave i njihova Javna komunalna preduzeća da se prijave za dodelu opreme za sakupljanje, odnosno dodelu reciklažnih zvona

Operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom, Sekopak, raspisao je javni poziv za učešće u unapređenju kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže. Poziv se odnosi na sve zainteresovane Jedinice lokalne samouprave (gradove, opštine i gradske opštine) i njihova Javna komunalna preduzeća (JKP) zadužena za sakupljanje komunalnog ambalažnog otpada, dok je prijavu moguće podneti najkasnije do 14.02.2023. godine.

U saopštenju Sekopaka se navodi da se pod unapređenjem kapaciteta za sakupljanje otpadne staklene ambalaže podrazumeva dodela opreme za sakupljanje, odnosno 800 reciklažnih zvona, na besplatno korišćenje. Minimalni period korišćanja je godinu dana, uz finansijsku podršku Sekopak-a u procesu sakupljanja, dok je minimalan broj zvona po Jedinicama lokalnih samouprava i njihovim JKP 30, a maksimalan 100.

Podela zvona odabranim Jedinicama lokalne samouprave vršiće se u periodu od marta 2023. do aprila 2023. godine, stim što je obaveza JKP, osnovanih od strane Jedinica lokalnih samouprava, da sakupljenu otpadnu staklenu ambalažu predaju Sekopaku na dalje postupanje.

Javni poziv raspisan je u cilju sprovođenja Programa upravljanja otpadom u RS za period 2022-2031. godine i Strategije Sekopaka, a sprovodi se uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Za više informacija i preuzimanje potrebne dokumentacija kliknite ovde.


Izvor: Sekopak
Fotografija: Sekopak.com

Podeli na društvenim mrežama: