SMURFIT KAPPA: Prošireni proizvodni pogoni uz investiciju od 20 miliona evra

Proizvodni pogoni kompanije Smurfit Kappa u Češkoj i Slovačkoj dobili su najsavremeniju opremu sa željom da se prošire kapaciteti, reši porast potražnje kupaca za papirnim pakovanjima i pokaže posvećenost ulaganju u Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

Kompanija je, u zvaničnom saopštenju, objavila da je završila ulaganje u proizvodne pogone u Olomoucu, u Češkoj i Obali Šturovo u Slovačkoj, čija je vrednost iznosila preko 20 miliona evra. Dve fabrike dobile su značajne nadogradnje instaliranjem najsavremenije opreme za proširenje kapaciteta. U pitanju je nova konvertorska oprema koja će povećati kapacitete za preko 100 miliona običnih i ofset štampaniih kutija godišnje.

– Sa zadovoljstvom mogu da objavim da su obe naše investicije, u Češkoj i Slovačkoj, završene na vreme, u okviru našeg prvobitnog budžeta i u vreme kada postoji nestašica svih vrsta materijala. Ova investicija pokazuje našu posvećenost klijentima i operacijama u Centralnoj i Ističnoj Evropi – rekao je Zdenek Sushitra, CEO Smurtit Kappa za Centralnu i Jugoistočnu Evropu.

On je istakao da se kompanija nalazi u jakoj poziciji te da će nastaviti da isporučuje visokokvalitetna održiva rešenja, kao i najbolju efikasnost u klasi na tržištu. Takođe, investicije će omogućiti usmeravanje na specifične industrije, pre svega na FMCG i elektrotehnički sektor.


Izvor: Smurfit Kappa

Naslovna fotografija: Smurfitkappa.com

Podeli na društvenim mrežama: