Švedska kontinuirano pruža pomoć Srbiji u sektoru zaštite životne sredine

Kraljevina Švedska godinama unazad pruža pomoć Republici Srbiji, kroz projekat ENVAP4 kojim je omogućeno efikasnije sprovođenje ciljeva za zaštitu životne sredine iz Poglavlja 27-Životna sredina i klimatske promene

Na sastanku državne sekretarke Ministarstva zaštite životne sredine Sandre Dokić i generalne direktorke Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) bilo je reči o napretku u procesu evropskih integracija u oblasti životne sredine, kao i o trenutnim investicionim ulaganjima. Takođe, razgovaralo se o budućim planovima, ali i o pomoći koju Kraljevina Švedska godinama unazad pruža sektoru za zaštitu životne sredine i Ministarstvu zaštite životne sredine Republike Srbije.

Predočena su i skorašnja usvojena dokumenta koja se odnose na Program cirkularne ekonomije, Program za zaštitu vazduha i usvajanje Zakona o upravljanju otpadom, ali se istakla i podrška Švedske Srbiji kroz projekat pristupanja u oblasti životne sredine (ENVAP4).

Podsetimo, „Projekat pristupanja u oblasti zaštite životne sredine, faza 4 (ENVAP4)“ potpisan je u martu 2022. godine čime je omogućeno efikasnije sprovođenje prioritetnih akcija, važnih za ispunjenje ciljeva iz Poglavlja 27 koji se odnosi za životnu sredinu i klimatske promene.


Naslovna fotografija: Freepik

Izvor: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Podeli na društvenim mrežama: