TETRA PAK ima novu generalnu direktorku za Istočnu Evropu

Kompanija Tetra Pak, svetski lider u rešenjima za obradu i pakovanje hrane, u sklopu koje posluje i fabrika u Srbiji, imenovala je Lindsi Lojden-Edvards (Lyndsey Loyden-Edwards) za novu generalnu direktorku zaduženu za poslovanje kompanije u regionu Istočne Evrope. Lojden-Edvards zameniće Gijoma Latureta, koji je krajem marta napustio kompaniju.

Lojden-Edvards na ovu poziciju dolazi sa 15 godina iskustva, koje je stekla radeći na nekoliko upravljačkih pozicija u prodaji i marketingu u sektorima ambalaže i maloprodaje. Kompaniji Tetra Pak pridružila se 2018. godine kao direktor za ključne klijente (Key Accounts Director) za Ujedinjeno Kraljevstvo i Irsku. Istovremeno, bila je i članica uprave kompanije ReCarton UK i Udruženja za kartonsku ambalažu za napitke i okruženje, predvodeći tako agendu održivosti industrije ambalaže u Velikoj Britaniji.

„Čast mi je što ću voditi aktivnosti kompanije Tetra Pak na rastućem i dinamičnom tržištu Istočne Evrope,“ izjavila je gospođa Lojden-Edvards. „Zadovoljstvo mi je što ću nastaviti sa izgradnjom naše snažne pozicije u regionu i blisko sarađivati sa našim kupcima kako bismo iskoristili nove mogućnosti rasta, sa jasnim fokusom na bezbednost hrane i održivost.“ 

Pre nego što se pridružila kompaniji Tetra Pak Lojden-Edvards bila je menadžerka prodaje u DS Smith Plastics, kompaniji za pakovanje. Diplomirala je marketing, dizajn proizvoda i statistiku na Univerzitetu Derbi u Velikoj Britaniji. Svoju novu funkciju Lojden-Edvards obavljaće iz Varšave.

PROČITAJTE JOŠ: Kako je GORNJI MILANOVAC postao centar industrije ambalaže u Srbiji i na Balkanu?

O KOMPANIJI TETRA PAK

Kompanija Tetra Pak jedan je od svetskih lidera u proizvodnji rešenja za obradu i pakovanje hrane. Kroz blisku saradnju sa klijentima i dobavljačima, mi obezbeđujemo bezbedne, inovativne i ekološki sigurne proizvode koji na svakodnevnom nivou zadovoljavaju potrebe stotina miliona ljudi u više od 160 zemalja širom sveta. Sa više od 25.000 zaposlenih širom sveta, mi verujemo u odgovorno liderstvo u industriji i održiv pristup poslovanju. Naš slogan, „ŠTITI ŠTO JE DOBRO“, oslikava našu viziju, a to je da učinimo hranu dostupnom i sigurnom, svuda.

Više informacija o kompaniji Tetra Pak dostupno je na stranici www.tetrapak.com


Podeli na društvenim mrežama: