USKORO epizoda #2 Ambipak podkasta sa Tisom Čaušević, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Uskoro nas očekuje emitovanje i druge epizode  podkasta „Ambalaža po meri prirode“. Gošća nam je bila Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove Coca-Cola HBC Srbija i Crna gora

Činjenica je da je ambalaža neizostavni deo sveta koji nas okružuje i da bi bilo nezamislivo živeti bez pakovanja proizvoda. Međutim, problem nastaje kada ambalaža, nakon što završi svoju primarnu ulogu i omogući upotrebu upakovanog proizvoda, postane otpad za koji svet uveliko radi na nalaženju rešenja.  

Osim u dizajnu ambalaže, inovacijama u materijalima, smanjenje ambalažnog otpada predstavlja veliki izazov u smislu upravljanja iskorišćenom ambalažom. Iz iskustva brojnih zemalja sveta pa i našeg bliskog okruženja, možemo zaključiti da rešenje sistema upravljanja ambalažnim otpadom predstavlja kompleksan proces što zahteva vrlo posvećen pristup i sinergiju na svim nivoima – institucija, proizvođača ambalaže i svih onih koji na tržište stavljaju svoje proizvode, operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom, javno-komunalnih preduzeća i konačno građana kao krajnjih potrošača.  

Tisa Čaušević, Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora

Razgovor sa Tisom Čaušević u drugoj epizodi podkasta, iskoristili smo da, između ostalog, saznamo koja je uloga korporacija/proizvođača u procesu smanjenja otpada od ambalaže i takođe:

– Kako se Coca-Cola HBC odnosi prema zahtevima cirkularne ekonomije;

– Kako velike korporacije, često percipirane kao veliki zagađivači, doživljavaju i reaguju na kritike ekoloških aktivista;

– Da li je depozitni sistem rešenje i kakav to sistem upravljanja ambalažnim otpadom može biti najbolji za Srbiju;

– Šta od korporacija, a šta od države i institucija očekuju građani?

Pogledajte kratak segment razgovora sa Tisom:

Emitovanje podkasta zakazujemo za petak, 21. april, 2023 u 20h, preporučujemo da zapratite (subrscribe)  YouTube kanal Ambipak magazin.

Prvu epizodu podkasta možete pogledati ovde.

Ambipak podkast mozete slušati i na Spotify platformi.


Podeli na društvenim mrežama: