VANREDNA VEST: Poziv kompanijama da pomognu ugroženom stanovništu u Turskoj i Siriji usled zemljotresa

U saradnji sa Srpskim filantopskim forumom, Privredna komora Srbije poziva kompanije na humanitarnu akciju kako bi se pomoglo ugroženom stanovništvu Turske i Sirije usled zemljotresa

Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju, u kom je poginulo preko 11.000 ljudi, Privredna komora Srbije izdala je sopštenje u kome poziva kompanije, svoje članice, da se u skladu sa mogućnostima, priključe humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za ugroženo stanovništvo ove dve zemlje.

Podrška će biti usmerena na obezbeđivanje hrane, vode, lekova, skloništa, privremenog smeštaja, kao i na najmlađe i najugroženije jer je zemljotres oštetio na hiljade kuća, bolnice i puteve.

Humanitarnu akciju pokrenuo je Srpski filantropski forum, a donacije se odmah mogu realizovati putem onlajn platforme donacije.rs kao i uplatom na račun Srpskog filantropskog foruma 340- 11016593-88. Za sve dodatne informacije može se kontaktirati Jelena Bratić na broj telefona +381 64 19 93 114, ili putem mejla jelena@filantropskiforum.com, dok je zvaničan sajt Srpskog filantropskog foruma www.srpskifilantropskiforum.org.

Kontakt Privredne komore Srbije: csr@pks.rs, 066 875 1166

Crveni krst Srbije takođe poziva na uplatu pomoći za pomoć stanovništvu Turske i Sirije usled zemljotresa i tim povodom je otvoren namenski račun kod NLB Komercijalne banke AD Beograd:205-32824-71, poziv na broj:6046-355 0000


Naslovna fotografija: Umer Idrisi  Pixabay

Podeli na društvenim mrežama: