Vesti: DS Smith preuzima Bosis iz Valjeva

Kompanija DS Smith, poznata po proizvodnji održive ambalaže, objavila je danas da je potpisala ugovor o preuzimanju srpske kompanije Bosis doo, specijalizovane za proizvodnju visokokvalitetne ambalaže.


Globalni proizvođač održive ambalaže, DS Smith, objavila je potpisivanje Ugovora o preuzimanju srpske kompanije Bosis doo, specijalizovane za proizvodnju visokokvalitetne ambalaže. Ovo preuzimanje će doprineti daljem rastu njihovih poslovnih aktivnosti u Istočnoj Evropi.

Bosis doo je posebno fokusiran na klijente robe široke potrošnje (FMCG) i savršeno se uklapa u strategiju DS Smith-a za region. Cilj preuzimanja je stvaranje većih mogućnosti rasta i povećanje profita kroz ponudu održive ambalaže klijentima.

Očekuje se da će preuzimanje biti finalizovano u drugoj polovini poslovne godine DS Smith-a, pod uobičajenim uslovima zatvaranja.

Miles Roberts, izvršni direktor DS Smith grupe, izrazio je zadovoljstvo zbog primetnog rasta potražnje za održivom ambalažom i smanjenjem upotrebe plastike u Istočnoj Evropi, naročito u Srbiji. Preuzimanje društva Bosis doo će omogućiti dalje unapređenje kapaciteta i sposobnosti DS Smith-a za pružanje podrške klijentima, poboljšavajući njihove mogućnosti na regionalnom tržištu i proširujući ponudu održivih i inovativnih proizvoda na još veći broj klijenata.

Reinier Schlatmann, generalni direktor DS Smith-a za region Istočne Evrope, naglasio je da će nova investicija podržati dugoročnu strategiju kompanije i njihove ambicije za rast u celom Istočnom regionu. Planiraju proširenje prisustva i portfolija naprednom tehnologijom kako bi bolje podržali klijente u ostvarivanju njihovih ambicioznih ciljeva zaštite životne sredine i ponudili nova inovativna rešenja za zamenu plastike.

Bogoljub Pantelić, vlasnik i osnivač Bosis doo, izjavio je da je došlo vreme za sledeću fazu razvoja kompanije Bosis doo nakon 41 godine uspešnog poslovanja. Očekuje da će preuzimanje od strane DS Smith-a osigurati održivi razvoj za kompaniju, njihove zaposlene i lokalnu zajednicu.

DS Smith se fokusira na zamenu plastike, a do sada su zamenili više od 762 miliona jedinica plastike od marta 2020. godine. Nastaviće tesno da sarađuju sa klijentima kako bi podržali njihove održive ciljeve, posebno u regionu Istočne Evrope, te će se truditi da ubrza ovaj napredak.

Nakon okončanja preuzimanja Bosis doo, ukupne aktivnosti DS Smith-a (u vezi ambalažnog poslovanja) u Istočnoj Evropi će obuhvatiti 29 fabrika i dodatnih objekata, sa više od 7.000 zaposlenih u regionu. Bosis doo, porodična firma smeštena oko 100 km južno od Beograda u Srbiji, osnovana je 1982. godine i trenutno zapošljava 140 radnika na jednoj lokaciji u Valjevu.


Izvor: DS Smith

Naslovna fotografija: DS Smith/arhiva

Podeli na društvenim mrežama: