Voda Leda: Nova mašina za punjenje PET boca

U fabrici vode Leda d.d. iz Širokog Brijega iz Bosne i Hercegovine  instalirana nova SIPA mašina za punjenje PET boca

Kompanija Leda d.d. iz širokog Brijega prvi je proizvođač izvorske vode registrovan u BIH. Početak rada fabrike datira od 2007. godine a ista poseduje savremenu liniju za punjenje pića poput  prirodne izvorske vode, mineralne vode i ostalih bezalkoholnih pića

Proizvodne kapacitete Lede d.d. upotpunila je početkom ove godine nova moderna mašina za duvanje PET boca, italijanskog proizvođača SIPA čiji je generalni zastupnik  kompanija Neofyton iz Novog Sada.

Karakteristike mašine

SIPA SFL EVO 4/5 je jedinstven model mašine za duvanje PET ambalaže na tržištu i koristi se za proizvodnju PET boca formata: 0.25l, 0.5l 1l i 1,5l. 
Mašina za duvanje PET boca SFL EVO 4/5  poseduje 5 gnezda i integrisan sistem ARS PLUS. Mašina, takođe poseduje i sistem za optimalnu potrošnju vazduha kojim se postižu uštede i preko 40%, kao i GREEN OVEN sistem za smanjenje potrošnje električne energije i povećanje ukupne energetske efikasnosti.

Maksimalan proizvodni kapacitet SIPA modela SFL EVO 4/5 je oko 10 000 boca na sat zapremine 1.5l.

Zahvaljujući ostvarenoj saradnji i instaliranju nove mašine u svoj proizvodni pogon,  kompanija Leda d.d. značajno će uvećati dosadašnje proizvodne kapacitete. Ukupna godišnja proizvodnja kompletnog proizvodnog pogona kompanije Leda je procenjena na oko 10.000.000 litara godišnje.

Dve kompanije,  Leda d.d. i Neofyton, saradnjom na projektu isporuke i instalacije SIPA mašine za duvanje boca  primer su uspešno realizovanog projekta i početka dugoročne saradnje.

Leda iz Širokog Brijega je deo korporacije TP Lukas Nakić dok je Neofyton generalni zastupnik za SIPA mašina za PET ambalažu za Srbiju, Hrvatsku, BiH, S. Makedoniju i Crnu Goru.

Izvo/fotor: Neofyton

Podeli na društvenim mrežama: