Zeleni poziv kompanije Ekostar Pak da očuvamo prirodne resurse!

Kao jasan dokaz svoje nepokolebljive posvećenosti u zaštiti životne sredine, kompanija Ekostar Pak je svojom eko akcijom, sprovedenom u Surčinu, 27. marta 2024. još jednom postavila merilo za korporativnu društvenu odgovornost.

U sklopu inicijative formiranja naučno-nastavne baze Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, zasađen je jedan hektar šume u Petrovčiću, sa ciljem obnavljanja zelenih površina i doprinosu kvalitetu vazduha u Beogradu.

Zajedno sa stručnim timom Discover Serbia u sastavu 10 inženjera šumarstva, na čelu sa Vladanom Ivetićem, redovnim profesorom Šumarskog fakulteta, i sa preko 80 volontera, zaposlenih i klijenata kompanije Ekostar Pak, realizovana je sadnja 2024. stabala hrasta lužnjaka i divlje trešnje.

PROČITAJTE JOŠ: Ekostar pak dodelio opštini Mionica opremu i vozilo za sakupljanje ambalažnog otpada

Akcija “Zeleni poziv“ predstavlja simbol posvećenosti i predanog odnosa kompanije Ekostar Pak prema prirodnim resursima i održivom razvoju. Nakon uspešne godine po pitanju ostvarenja nacionalnih ciljeva u pogledu upravljanja ambalažnim otpadom, prepoznali smo  važnost vraćanja prirodi  koja je sama po sebi najbolji primer cirkularne ekonomije. Ideja nam je bila da na ovoj akciji okupimo klijente, partnere i kolege, kako bismo zajedničkim snagama formirali Ekostar Pak šumu i dugoročno doprineli stvaranju zdravijeg i održivijeg okruženja za sve građane.“ istakla je Bojana Perić, direktorka kompanije Ekostar Pak.

Kompanije Ekostar Pak je ujedno i strateški Eko partner udruženja Discover Serbia u 2024. godini i u najavi su brojni zajednički eko projekti u domenu edukacije, odgovornosti prema vodama Srbije kroz segment upravljanja ambalažnim otpadom.

Akcija sadnje drveća, Surčin (Petrovčić), Foto: Ekostar pak

 

Kompanija Ekostar Pak više od jedne decenije sprovodi aktivnosti sa ciljem podizanja svesti o značaju reciklaže ambalažnog otpada i primarne selekcije otpada kod građana, što sve zajedno utiče na kvalitet životne sredine.

„Kao i prethodnih 13 godina, i ove godine smo obezbedili ispunjenje propisanih ciljeva za ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada i time ispunili opšti Nacionalni cilj za 2023. u iznosu preko 65 %.“ ističe Perić.

Ekostar Pak je jedan od vodećih operatera po količinama ambalažnog otpada poslatog na ponovno iskorišćenje i reciklažu, a činjenica da im je preko 840 klijenata ukazalo poverenje u pogledu ispunjenja ove obaveze, govori više od bilo kog procenta.

Podeli na društvenim mrežama: