HUBER GROUP : Nova generacija mastila za štampu savitljive kartonske ambalaže za hranu

Nemačka kompanija hubergroup lansirala je kompatibilno mastilo nove generacije za savitljivu kartonsku ambalažu za pakovanje hrane

Serija mastila MGA NATURA za ofsetnu štampu ambalaže za hranu prevazilazi mnoge evropske i američke regulatorne zahteve za pakovanje hrane.

Uz sve strožu i regionalno promenljivu regulativu, od štamparija se zahteva da koriste različita mastila kako bi ispunili regulatorne zahteve za evropska i severnoamerička tržišta.
Ovo je učinilo lance snabdevanja još složenijim jer se štamparije trude da poštuju posebne regulatorne zahteve za ograničenje migracije mastila i sirovina koji se razlikuju od regiona do regiona.

Da bi pomogli štamparijama da se lakše suoče sa ovim izazovom, hubergroup je izumila svoju MGA NATURA seriju sa koja je u skladu sa svim FDA standardima i EC propisima za savitljivu kartonsku ambalažu za hranu. To rezultira smanjenim ciklusima kontrole i povećanjem fleksibilnosti proizvodnje za vlasnike brendova, dok štampari ne moraju da održavaju velike zalihe raznih vrsta mastila i sprovode skupa, dugotrajna čišćenja štamparija kada su proizvodi, odnosno njihova pakovanja namenjeni za različite regione .

PROČITAJTE JOŠ:  Koju tehnologiju izabrati za obeležavanje kutija i kartonskih pakovanja?

Vertikalna integracija poboljšava fleksibilnost formulacije mastila

Jedinstvena sposobnost kompanije hubergroup da razvija i proizvodi sopstvene sirovine bila je ključna za ovaj uspeh. Hemičari su otkrili metodu za uključivanje dobro procenjene, potpuno bio-kompatibilne, ali na taj način još neiskorištene sirovine u  formulu mastila serije MGA NATURA.

„Naše osoblje u istraživanju i razvoju je uradilo sjajan posao, kada su izmislili ovu jedinstvenu globalnu formulu mastila!“ kaže Taner Bicer, šef tehnoloških službi. „Bili su u stanju da identifikuju, dobiju odobrenje za supstancu i uvedu je, istovremeno poboljšavajući printabilnost i smanjivši migracione rizike, na taj način prelazeći regulatorne zahteve u mnogim regionima i ispunivši strože zahteve u drugim.“

Veoma stroga pravila u kreiranju MGA  mastila za štampanje ambalaže za prehrambene proizvode koje kompanija hubergroup sprovodi, garantuju da je mastilo proizvedeno u skladu sa svim relevantnim standardima – uključujući zahteve dobre proizvodne prakse (GMP) za štampanje sa bojama za materijal za kontakt sa hranom. Nova mastila sastoje se od supstanci koje neće migrirati ili koje su odobrene za kontakt s hranom. Migracije će biti daleko ispod granica migracije. Vlasnici robnih marki i štampari mogu biti sigurni da ova mastila ne sadrže nečistoće ili neželjene supstance koje bi mogle da spreče poštovanje regulativa za ambalažu za hranu. Nova MGA NATURA mastila su dostupna širom sveta počevši od januara 2019. godine i uključuju boje i procesne boje.

„Drago nam je što predstavljamo inovativno mastilo za sklopivu ambalažu od kartona, najsigurnije  ambalažno mastilo na tržištu“, dodaje Bicer. „Bez obzira gde se štampane kartonske kutije koriste u svetu ili iz koje zemlje se dobija mastilo, ova nova MGA NATURA mastila neće biti prepreka za poštovanje svih relevantnih propisa.“

hubergroup je jedan od vodećih svetskih stručnjaka za štampanje mastila, premaza i pomoćnih sredstava za štampu, a trenutno obuhvata 40 kompanija i 130 lokacija.


Samo jedno globalno dostupno ofsetna mastilo pokriva sve propise o ambalažnom pakovanju hrane.
Izvor: Adobe Stock, hubergroup

Podeli na društvenim mrežama: