Dizajn ambalaže u 2021: Da ime zablista…

Odakle sve dizajneri ambalaže crpe ideje za nove trendove, čitajte u nastavku teksta u kojem vam donosimo i preostala 4 od top 10 trendova u dizajnu ambalaže za 2021. godinu

Nazivi proizvoda frontalno, na sredini

Umesto da od ilustracije ili logotipa naprave centralno mesto ambalaže, neki dizajneri umesto toga odlučuju da ime proizvoda postane zvezda njihovog dizajna. To su izuzetno kreativni dizajni s natpisima koji omogućavaju da ime proizvoda zauzme središnje mesto. Svako ime na ovim dizajnom ambalaže samo po sebi deluje kao umetničko delo, dajući celom dizajnu prepoznatljivu autentičnost.

S ovom vrstom pakovanja nema sumnje u to kako se proizvod zove ili o kakvom se proizvodu radi, što ovo čini savršenim trendom pakovanja za kompanije fokusirane na proizvode kojima je cilj povećati svest o brendu. Ovi se dizajni oslanjaju na jaku tipografiju koja može nositi celu estetiku brenda. Svi dodatni elementi dizajna samo su tu da ime zablista.

Pepper Pack Design/99designs.com

Savršena simetrija slike

Dok se neki dizajneri ambalaže u dizajnom igraju s organskim nesavršenim oblicima, drugi se razmahuju  u suprotnom smeru i stvaraju dizajne sa savršenom simetrijom. Ovi dizajni privlače naš smisao za red, dajući nam osećaj uzemljenja usred haosa.

Dizajn ambalaže Mj.vass/99designs.com

Pakovanje inspirisano pričama s neobičnim likovima

Pripovedanje priča je ključni deo bilo kojeg efikasnog brendiranja, a 2021. godine videćemo puno marki koje proširuju svoje pripovedanje na svoje pakovanje.

2021. godina će nam doneti likove koji nadilaze maskote i naizgled proživljavaju svoje do kraja promišljene priče. I umesto da su samo statične maskote, ove likove ćemo videti u scenama, kao da čitamo grafički roman. Dakle, umesto da se uputimo na veb lokaciju brenda kako bismo pročitali njihovu priču ili zaključili priču o njihovoj robnoj marki kroz oglase koje prikazuju, glavni lik će nam biti isporučen pravo do vrata, pričajući nam priču iz naše kupovine.

Ovi likovi oživljavaju priče svojih brendova, često na crtani, zabavan način zbog kojeg se osećamo kao da čitamo strip dok nam oko putuje kroz dizajn ambalaže. Jedan od primera je zapanjujući dizajn Peachocalypse St. Pelmeni , koji nam daje celovitu scenu divovske breskve koja napada grad.

St. Pelmeni/99designs.com

Jednobojna celina

Pored hrabre ambalaže koja se čita poput stripa, u 2021. videćemo i proizvode upakovane u jednu boju. Iako radi s daleko ograničenijom paletom, ovaj trend pakovanja nema ništa manji karakter od bilo kojeg drugog na ovoj listi. 2021. godine videćemo dizajne neobičnih punih boja.

packaging-design-archangelo/99designs.com

Ostale trendove dizajna ambalaže za 2021. godinu pogledajte ovde

Izvor: 99designs.com

Naslovna fotografija: packaging-design-archangelo/99designs.com

Podeli na društvenim mrežama: