HUBER GROUP: Mislite PLAVO – naš korporativni svet

U Nemačkoj postoji izreka: “Maj sve čini novim.”. Ove godine ova poslovica definitivno odgovara Hubergroup kompaniji, zbog pokretanja novog korporativnog dizajna i web stranice kojoj su podarili potpuni “preobražaj”- vizuelno i u smislu sadržaja.

Duga i impresivna istorija kompanije Hubergroup pokazala je njihovu hrabrost u konstantnom menjanju. Da bi se još bolje pozicionirao u budućnosti, proizvođač štamparskih boja preduzeo je bojne mere. Ovog maja kompanija Hubergroup je, prvenstveno, odlučila da obnovi i pojača svoj profil novim imidžom. On se može videti kroz web stranicu koja svojim svežim izgledom postaje lična, intuitivna i orijentisana na kupca. Takođe, novi logo kompanije simbolizuje snažan izgled velikog globalnog igrača.

Web sajt

Sa novim web sajtom i svojim ličnim pečatom, Hubergroup se predstavio na mnogo pristupačniji način. Vizuelni jezik je postao više ličan i emotivan, s tim da se Hubergroup u dizajnu više oslanjao na portrete svojih zaposlenih, naglašavajući tako autentičnost.

Web stranica se zasniva na revidiranom korporativnom dizajnu, koji je znatno moderniji, što joj daje svežiji izgled, dok je dominantna boja refleksno plava. S obzirom da je Hubergroup poslednji veliki proizvođač pigmenta alkalno plave boje, kao specijalisti za štamparske boje upravo ovakav redizajn dobija na važnosti.

Novi web sajt predstavlja veliki značaj za kupce jer će im upravo novoizrađeni pretraživač proizvoda pomoći da brže i jednostavnije pronađu pravo rešenje. Jedna od činjenica koju kupci cene u Hubergroup-u je intenzivan, lični kontakt koji imaju sa kompanijom. Kao rezultat toga, web stranica sada sadrži i pojedinačne kontakte osoba za svaku zemlju, tako da se kupci širom sveta mogu direktno obratiti odgovarajućim savetnicima sa svojim specifičnim zahtevima.

Da bi kompanija Huber održala globalnu prirodu svetskog lidera na tržištu, omogućila je da sadržaj na web stranici bude dostupan na velikom broju nacionalnih jezika, ali i da bude optimizovan za mobilnu upotrebu u skladu sa današnjim standardima.

Grupa funkcioniše kao jedinica, koja je sada takođe vizuelno predstavljena u novom logotipu, a koji uzima u obzir promenu prošlosti i ukazuje na budućnost.

Globalna orijentacija – takođe i u logotipu

Korporativni logotip je centralni element brenda. Jedinstven je, nepogrešiv i predstavlja srce kompanije. Logotip Hubergroupe registrovan je kao zaštitni znak pre 17 godine, a od tada, mnoge kompanije i brednovi okupili su se pod krovom ovog znaka, uključujući Michael Huber Munich, Hostmann- Steinberg, Stehlin + Hostag i Micro Inks.

Kako se Hubergroup sa preko 30 lokacija širom sveta, nastavlja integrisano razvijati svojim globalnim prisustvom, to se odražava i na novom logotipu. Grupa funkcioniše kao jedinica, koja je sada takođe vizuelno predstavljena u novom logotipu, a koji uzima u obzir promenu prošlosti i ukazuje na budućnost.

Hubergroup je izabrala odgovarajuću Reflex Blue kao jedinu boju logotipa. Novi logo zadržava list deteline kao jedinstvenu karakteristiku prepoznavanja. Naziv marke „Hubergroup” pojavljuje se u jednoj liniji, a obojene tačkice nestaju. Upravo ovaj redizajn koristiće se za predstavljanje Sektora hemikalija i Sektora štamparskih boja.

Korporativni dizajn

Kako bi se što bolje predstavili kupcima, poslovnim partnerima i zainteresovanim stranama kao celina, kompletan korporativni dizajn je takođe revidiran. Tačnije, definisan je novi izgled svih štampanih i elektronskih medija. Upotreba specifičnih fontova i definicija primarnih i sekundarnih boja omogućava brzo prepoznavanje, a primećuje se i novi, emotivniji vizuelni jezik.

O kompaniji Hubergroup

Hubergroup je tradicinalno porodično preduzeće, sa preko 255 godina postojanja, bogato iskustvom i znanjem. Kompanija koja konstantno nudi svojim kupcima širom sveta visoke standarde kvaliteta proizvoda i usluga, ima svoje predstavnike na preko 30 lokacija širom sveta. Grupa funkcioniše kao jedinica i jedna je od vodećih međunarodnih stručnjaka za rešenja i tehnologije u vezi sa štamparskim bojama i pomoćnim sredstvima za štampu ambalaže i komercijalnu štampu. Hubergroup samostalno proizvodi najveći deo ključnih sirovina, kao što su pigmenti, vezivna sredstva i aditivi, u sopstvenim proizvodnim pogonima u Indiji. To je razlog zašto Hubergroup, može definisati sopstvene standarde kvaliteta i zaštite životne sredine, ali i garantovati ih svojim kupcima jer je kompanija uvek bila usmerena na uspeh kupaca. Upravo zbog toga, Hubergroup svakodnevno radi na inovativnim rešenjima, tehnologijama i uslugama kako bi optimizovala stvaranje vrednosti u industriji štampanja i omogućila njihovim kupcima postizanje vrhunskih rezultata.

U 2019. godini kompanija je ostvarila godišnji promet od oko 780 miliona evra i zapošljava oko 3.700 radnika širom sveta u preko 30 zemalja.

Izvor: Huber Group
Foto: Huber Group

Podeli na društvenim mrežama: