Oblik čokolade i ambalaže sudski zaštićeni

Ambalaža četvrtastog oblika karakteristična za Ritter čokolade i sudski je potvrđena

Vest su objavili na svom blogu tako što su upitali pratioce na koji brend bi pomislili ako bi videli kvadratni oblik čokolade upakovan u belu kvadratnu ambalažu.

Iako je pitanje upućeno potrošačima u Nemačkoj, verujemo da bismo i mi u Srbiji lako zaključili da se radi upravo o ovom proizvođaču i njihovom brendu.

“Savezni sud pravde u Karlsruheu odlučio je danas da će tipični kvadratni oblik naše ambalaže i ubuduće biti zaštićen zakonom o zaštitnim znakovima. BGH je konačno odbio otkazivanje našeg zaštitnog znaka koji je zatražila Milka (Mondeléz).”,  napisali su na svom blogu i Twitter nalogu u kompaniji Ritter.

Kvadratni oblik je za Ritter Sport čokoladu u Nemačkoj baš kao i kod Milke, na primer, ljubičasta boja koja je takođe zaštićena zakonom o zaštitnim znakovima, navodi se na blogu.

Karakterističan oblik čokolade i ambalaže brenda Ritter Sport od centralne je važnosti i poistovećuje se sa celokupnom kompanijom Alfred Ritter GmbH & Co. KG stoga ova odluka Suda ima veoma veliki značaj.

“Kultiviranje i zaštita marke takođe imaju veze i sa održivošću. Na kraju, uvek se radi o očuvanju kompanije i njenih radnih mjesta za buduće generacije”, zaključili su u kompaniji Alfred Ritter GmbH & Co. KG

Izvor: ritter-sport.de

Naslovna fotografija: pikist.com/free-photo-ssyll

Podeli na društvenim mrežama: