PREDSEDNIK VUČIĆ: Brašna ima dovoljno, trenutno zastoj sa ambalažom za pakovanje

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sinoć su održali još jednu konferenciju za novinare povodom vanrednog stanja usled pandemije korona virusa

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić, još jednom su se obratili građanima sa najnovijim informacijama  predstaviviši i nove pooštrene mere za zaštitu i sprečavanje širenja virusa korona, osnosno, COVID-19. Javnost su informisali o meri potpunog zatvaranja granica Srbije za putnički saobraćaj kao i zatvaranju Aerodroma Nikola Tesla.

„Od presudnog je značaja disciplina građana“, istakao je predsednik na konferenciji za novinare

Na sinoćnjoj konferenciji istaknuto je da su za vreme proglašenje pandemije virusa COVID-19 najtraženiji artikal brašno, za kojim tražnja beleži  skok od  436 odsto, dok je kod testenina 412 posto, sapuna 250, šećera 220, a toalet papira 207 procenata.

Kao i do sada, još jednom je istaknuto da prehrambenih proizvoda ima za sve,“ a brašna“, rekao je predsednik Vučič, “kojeg Srbija ima u zalihama i za dve godine, trenutno nema na rafovima pojedinih prodavnica zbog nedostatka ambalaže“.

Vučić se posebno osvrnuo i na strepnju građana da će doći do nestašice goriva, jer je danas bilo primetnih gužvi na benzinskim pumpama, rekavši da su to dezinformacije i da će biti kazni za one koji su ih proširili. Tom prilikom je naveo da Srbija ima mogućnost i da izvozi naftu te da naši građani “ne treba da  brinu da li će biti goriva.“

PROČITAJTE JOŠ: BOSIS: Mala je verovatnoća da se virus COVID-19 može preneti sa ambalaže na korisnika

Da podsetimo:  od proglašenja pandemije u svetu je potvrđeno 242,191 obolelih, 84,962 izlečenih, a 9,843 preminulih osoba od korona virusa.

U Srbiji je za sada potvrđeno 103 obolela, od toga 6 teže i 1 oporavljen od korona virusa. Dostizanje maksimalnog broja obolelih očekuje se u narednom periodu.

Više informacija o korona virusu, statusu pandemije i merama zaštite i rekacije u slučaju zaraze, potražite na zvaničnom sajtu www.covid19.rs

Interaktivnu mapu širenja korona virusa među svetskom populacijom možete pratiti ovde.

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Podeli na društvenim mrežama: