I viski u papirnoj ambalaži

Svetski brend, viski Johnnie Walker koji postoji 200 godina, pojaviće se na tržištu u 2021. godini u inovativnoj papirnoj ambalaži

Svetski gigant u oblasti industrije pića, kompanija Diageo, koja je vlasnik brenda viskija Johnnie Walker, najavila je da će od 2021, godine prodavati viski u ekološkoj, papirnoj boci koja će biti predstavljena  početkom sledeće godine.

Diageo, gigant pića koji je vlasnik brenda, rekao je da planira da pokrene probu nove ekološke ambalaže od sledeće godine. Viski Johnnie Walker trenutno se prodaje u staklenim bocama. Međutim, iako proizvođači staklenih boca teže da proizvodnja bude efikasnija, oni i dalje imaju značajan trag CO2 te je Diageo odlučio da potraži rešenje za smanjenje emisije ugljen-dioksida, lansiranjem ovog velikog brenda u papirnu eco-friendly ambalažu.

„Ponosni smo što smo prvi stvorili ovaj svet. Neprestano nastojimo da pomeramo granice unutar održivog pakovanja i ova boca ima potencijal da bude zaista revolucionarna. Izgleda da bismo ga trebali pokrenuti s Johnnie Walker, brendom koji je često vodio u inovacije tokom svojih 200 godina postojanja. “

Ewan Andrew, šef održivog razvoja, Diageo PLC

Da bi napravio papirne boce, Diageo novim partnerstvom sa Pilot Lite-om, kompanijom za upravljanje rizikom, pokreće Pulpek Limited, novu svetsku kompaniju za održivu tehnologiju pakovanja koja će takođe proizvoditi ambalažu za Unilever i PepsiCo.

Diageo-ova boca s papirnatim viskijem, koja će se isprobati u proleće 2021. godine proizvodiće se od drvene celuloze i biće bez plastike i u potpunosti reciklirana, saopštila je kompanija.

Ideja je da je kupci mogu da ih odlože pravo na recikliranje.

Kompanije za piće razvijaju papirne boce kako bi pokušale da smanje zagađenje i učine proizvode održivijima.

Izvor: www.bbc.com/news/business | www.diageo.com

Naslovna fotografija: Pixabay/Kerstin Riemer

Podeli na društvenim mrežama: