INOVACIJA U AMBALAŽI ZA VINO: Eco Flat flaša za vino 21. veka, od recikliranog materijala

Garçon Wines je britanski startup proizvođač inovatiovnog održivog rešenja pakovanja vina. Osnovana 2016. godine, kompanija proizvodi inovativnu održivu bocu za vino od recikliranog materijala, koja se svojim oblikom može uklopiti u kutiju za pisma, karakterističnu  za Veliku Britaniju i isporučiti kao poštanska pošiljka

Kompaniju Garçon Wines osnovali su 2016. godine u Velikoj Britaniji Santiago Navarro preduzetnik u maloprodaji vina i njegov suosnivač Joe Revell.

Garçon Wines proizvodi pljonsnate, tanke boce izrađene od recikliranog polietilen tereftalata, koje su dizajnirane tako da se uklapaju u otvore poštanskih sandučića. Eco Flat flaša za vino 21. veka  je održiva inovativna flaša kojom se poboljšava udobnost korisnika, smanjuju troškovi  isporuke vina poštom i utiče na smanjanje emisije štetnih gasova nastalih usled propuštenih isporuka.

Boca sadrži 750 mililitara, jednaka uobičajenoj boci vina, ali je veća oko dva santimetra, urađena je od recikliranog materijala i u potpunosti se može ponovo reciklirati.

Garçon Wines rešenja održivog pakovanja za vino prihvaćena su širom sveta i dobila su brojna priznanja u oblasti vina, ambalaže, inovacija, održivosti i dizajna.

Eco Flat flaša zaštićena je kao intelektualna svojina u Velikoj Britaniji kao i u još 34 zemlje.

Foto: Garçon Wines

Podeli na društvenim mrežama: