Kraft Heinz razvija činiju za mikrotalasnu koja se može reciklirati

Kraft Mac & Cheese najavio je da razvija i testira svoje prvo pakovanje za mikrotalasnu upotrebu na bazi prirodnih vlakana koje se može reciklirati.

Nakon završetka testiranja, brend planira da lansira novu vrstu Kraft Mac & Cheese Shapes tokom 2021. godine koristeći novu čašu i dizajn.

Činija na bazi prirodnih vlakana  je bezbedna za mikrotalasnu rernu, a Kraft se takođe nada da će eliminisati potrebu za plastičnom etiketom pomoću tehnologije direktnog štampanja. U saradnji sa partnerima, radi se na sertifikaciji i ugradnji odgovarajuće etikete za reciklažu, tako da potrošači tačno znaju šta treba da učine s ambalažom nakon što uživaju u obroku.

Po mišljenju kompanije, prelazak sa plastike na prirodna vlakna pomoći će joj da smanji plastični otpad, istovremeno omogućavajući da novo rešenje bude kompostirano u industrijskim postrojenjima za kompostiranje.

„Potrošači su u srcu svega što radimo i znamo da traže održivije rešenja ambalaže koji nisu na štetu  ukusa koji vole od Kraft Mac & Cheese“, rekao je Matt Carpenter, direktor marketinga u Kraft Heinz. 

„U našem putovanju ka razvoju naše prve kraft činije za kraft Mac & Cheese na bazi prirodnih vlakana koja se može reciklirati, bilo je presudno biti partner sa obožavaocima koji dele našu strast. Njihove neprocenjive povratne informacije pomažu u stvaranju rešenja za pakovanje po meri današnjeg potrošača, kao i budućih generacija. “, kažu u Kraft Heiz-u

Kraft novu ambalažu vidi kao korak na svom putu ka odgovornoj, održivoj praksi koja se proteže na sve aspekte poslovanju, uključujući obavezu da se do 2025. godine ambalaža 100% reciklira, ponovo upotrebi ili može kompostirati.


Foto: The Kraft Heinz Company

Izvor: The Kraft Heinz Company

Podeli na društvenim mrežama: