FOKA: Vakcinacija je jedini izlaz iz ove situacije

Proizvođač fleksibilne ambalaže, kompanija Foka doo iz Gornjeg Milanovca donela je Odluku o subvencionisanju zaposlenih koji se vakcinišu

Sa ciljem  sprečavanja širenja epidemije Covid-19 u kompaniji i zemlji, kompanija Foka iz Gornjeg Milanovca, koja se skoro dvadeset godina bavi proizvodnjom fleksibilne ambalaže, pokrenula je akciju subvencionisanja svojih zaposlenih koji odluče da prime vakcinu do 15.aprila.

Ovu odluku, kako kaže generalni direktor kompanije, Miroslav Radovanović, doneli su na osnovu istraživanja raspoloženja i stava zaposlenih vezano za vakcinaciju a uvidevši da su mnogi još uvek neodlučni u donošenju  pozitivne odluke, na ovaj način žele da ih podstaknu i motivišu na što skoriju vakcinaciju.

 “Hoću, ali kasnije”, “hoću, ali da sačekam”, bili su najčešći odgovori zaposlenih koji su navedeni u saopštenju ove kompanije koje potpisuje g. Radovanović.

 “Zato smo doneli odluku da sa 5.000 dinara nagradimo svakog zaposlenog koji se do 15. aprila vakciniše. Odluka o vakcinaciji je na dobrovoljnoj bazi i naravno da oni koji odluče da se ne vakcinišu neće trpeti bilo kakve posledice. Subvencije isplaćujemo iz sopstvenih sredstava.”, navodi se u saopštenju g. Radovanovića generalnog direktora Foka doo.

 “Subvencije za vakcinaciju su naš način da pokušamo da ubrzamo izlazak iz ove situacije, koliko je to moguće.”
Miroslav Radovanović, generalni direktor Foka doo

Uticaj pandemije na poslovanje

U Foki kažu da sama pandemija nije drastičnije uticala na poslovanje kompanije, ali da to dobrim delom  mogu da zahvale i subvencijama države. Međutim, kada je u pitanju zdravlje, u svakom trenutku je odsutno između 15 i 20 zaposlenih, što zbog oboljenja Covid-19, što zbog izolacije zbog sumnje na mogućnost oboljevanja.

PROČITAJTE JOŠ: FOKA: Fleksibilna ambalaža skrojena po meri vašeg proizvoda

Ovom Odlukom, kompanija Foka doo, svrstava se u red sve većeg broja svetskih kompanija koje stimulišu svoje zaposlene na vakcinaciju, neke od njih su Lidl, Aldi, Chobani, McDonalds…

Kompanija Foka doo posluje od 2003. godine i sa svojih oko 200 zaposlenih, proizvodi fleksibilnu ambalažu za različite proizvode na domaćem i inostranom tržištu.


Naslovna fotografija: Markus Winkler/Unsplash

Podeli na društvenim mrežama: