300 kontejnera za prikupljanje staklene ambalaže za reciklažu stigli u Niš

Donacija kontejnera Nišu, Somboru, Kragujevcu i Varvarinu u okviru regionalnog projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“

Pojedini gradovi u Srbiji među kojima je i Niš dobili su reciklažne kontejnere za prikupljanje staklene ambalaže. Kako piše portal Južne vesti, 300 kontejnera iz donacije koje je dobio Niš biće postavljeni u gradskom jezgru  ali i okolnim selima. Lokacije nisu tačno precizirane  ali se zna  da će raspored i operativno upravljanje procesom prikupljanja staklene ambalaže biti posao JKP Mediana.

Donacija kontejnera Nišu, Somboru, Kragujevcu i Varvarinu je deo regionalnog projekta „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“, koji sprovode NALED, Sekopak i GIZ.

Sekopak će kao operater ambalažnog otpada i jedan od nosilaca projekta, najavljuju, obezbediti tehničko i praktično znanje, ekspertizu i iskustvo, pri implementaciji sistema sakupljanja staklene ambalaže u Nišu i drugim gradovima, a cilj je da se poveća procenat prikupljenog stakla za 20 %, navode Južne vesti.


Izvor: Južne vesti
Foto: NALED

Podeli na društvenim mrežama: