Svetski gigant Mondi Group proširuje svoj portfolio kompanija

Svetski gigant u proizvodnji papirne ambalaže Mondi Group proširio je svoj portfolio kompanija najnovijom akvizicijom turskog proizvođača ambalaže od valovitog kartona  

Kompanija Mondi Group objavila je završetak akvizicije vodećeg turskog proizvođača ambalaže od valovitog kartona Olmuksan.

Izvršni direktor kompanije Mondi Andrev King tom prilikom je izjavio: „Drago nam je što smo završili ovu akviziciju, koja značajno jača našu poziciju na brzo rastućem turskom tržištu ambalaže od valovitog kartona i proširuje našu ponudu na postojeće i nove kupce u regionu. Radujemo se što ćemo dočekati tim Olmuksana u Mondiju “.

Nakon najave objavljene 5. januara, u izveštaju je rečeno da  su ispunjeni svi uslovi i da je završena akvizicija 90,38 procenata preostalih akcija  Olmuksan International Paper Ambalaj Sanaii ve Ticaret od International Paper za ukupnu naknadu od 66 miliona evra. Podrazumevana vrednost preduzeća na 100 procenata iznosila bi oko 88 miliona evra, navodi se u izveštaju.

Olmuksan, koji je kotiran na Istanbulskoj berzi, ima mrežu od pet pogona i više od 800 zaposlenih a opskrbljuje raznoliku bazu kupaca visokokvalitetnom održivom ambalažom za hranu, piće, poljoprivredu i industrijsku primenu.

U kompaniji Mondi su rekli da će sada pokrenuti obaveznu tendersku ponudu za sticanje i preostalih 9,62 odsto akcija.


Izvor/foto: Mondi Group

Podeli na društvenim mrežama: