Mattoni 1873 u potpunosti preuzeo kompaniju Knjaz Miloš

Transakcijom vrednom gotovo 90 miliona evra, Mattoni 1873 postao je jedini vlasnik tradicionalnog  srpskog proizvođača mineralnih voda i energetiskih pića, kompanije Knjaz Miloš

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzevši od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43%) u Knjaz Milošu, postao je i jedini vlasnik vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka na domaćem tržištu. Kako su objavili u kompaniji, vrednost ove transakcije je gotovo 90 miliona evra.

Tim povodom, Marko Stanković, generalni direktor Knjaz Miloša, izjavio je da  uz snagu Mattoni grupe, sa punim poverenjem u tim i kontinuitet dobrih rezultata, razvoja Knjaz Miloša se nastavlja  u smeru jednog od vodećih proizvođača bezalkoholnih napitaka na Zapadnom Balkanu.

Dok je Alesandro Paskvale, vlasnik i predsednik grupe Mattoni 1873, izjavio : “Daljim ulaganjem u Knjaz Miloš, želimo da gradimo njegovu održivu budućnost, kroz investicije u kvalitetne proizvode, inovacije i kreiranje novih prilika za rast za kompaniju i ljude”.

Grupa Mattoni 1873 posluje u 8 zemalja, sa 3.400 zaposlenih, 11 proizvodnih pogona i 39 brendova, kao što su Knjaz Miloš, Mattoni, Magnesia, Szentkirályi, Waldquelle i drugi. U Češkoj Republici, Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, Mattoni 1873 je ekskluzivni proizvođač i distributer PepsiCo brendova bezalkoholnih pića. U 2023. na svim tržištima na kojima posluje, ova evropska grupa prodala je gotovo 2 milijarde boca.

Izvor: Knjaz Miloš
Naslovna fotografija: knjazmilos.com

Podeli na društvenim mrežama: