Litopapir doo

Hajduk Veljkova 52, 32000 Čačak, Srbija

O kompaniji

LITOPAPIR je kompanija osnovana 1954. godine kao grafičko preduzeće i preduzeće za proizvodnju svih vrsta ambalaže od papira. Od 1968. godine kompanija počinje sa izvozom na inostrana tržišta, što i danas predstavlja 85% prihoda. U toku 2007. godine izvršene su dve dokapitalizacije javnom ponudom od švedske firme Swelandia Pulp and Paper AB, tako da je „Litopapir“ postao privredno društvo sa većinskim švedskim kapitalom. Manjinski deo on nekih 45% je u domaćem vlasništvu.

Kompanija se prostire na površini od preko 6 hektara, u blizini stogog centra Čačka, koja obuhvata oko 22.000 m² proizvodnog i magacinskog prostora. Sastoji se iz dva pogona, manjeg za proizvodnju raznolike vrste okrugle ambalaže, i većeg pogona u kojem se proizvodi glavni proizvod – papirna kesa.

Litopapir ima implementirane različite standarde kao što su ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001, koji dokazuju poslovno opredeljenje kompanije. Dodatno, kompanija poseduje i FSC™ sertifikat koji se fokusira na očuvanje i zanavljanje životne sredine i dugoročnu održivost u poslovanju. Stručni kadar Litopapira čini 250 zaposlenih različitih profila, koji su spremni da u svakom trenutku odgovore na sve zahteve klijenata.

Uz lager papira od renomiranih svetskih proizvođača, koji se koristi kao osnovni ulazni materijal proizvoda, od nekih 10.000 tona takođe potvrđuje da se naši kupci mogu osloniti na nas kao pouzdanog i stabilnog dobavljača.

Kao kompanija koja u središte poslovanja postavlja ESG standarde, Litopapir se fokusira na društvenu odgovornost, ali i ekologiju kroz svoje ekološke proizvode. Neprestano ulaganje u energetski efikasne proizvodne mašine, ali i toplotne pumpe za grejanje i hlađenje prostorija, govori u prilog navedenom.

Naša vizija je da pružimo najbolji proizvod i uslugu svim našim kupcima. Visoko postavljeni standardi oslikani u najmodernijim proizvodnim linijama i nasim stručnim zaposlenima nam daju snagu u ostvarenju ovih ciljeva. Naš cilj je da se kroz dalja ulaganja u proizvodne kapacitete i obuke zaposlenih,  krećemo ubrzano, kako bismo pokrenuli profitabilan rast i postali još bolji Litopapir i jedna od vodećih evropskih kompanija u oblasti proizvodnje papirnih kesa, okrugle ambalaže i e-komerc koverti.

Podeli na društvenim mrežama:
Opis delatnosti

LITOPAPIR proizvodi različite proizvode od celuloznog i recikliranog papira. Glavni proizvod su papirne kese koje se koriste za široku potrošnju u maloprodajnim lancima prehrambenih proizvoda, odeće, apotekama. Kese se proizvode u različitim dimenzijama, sa i bez štampe, a mogu biti sa unutrašnjom ili spoljnom ravnom ručkom i četvrtastim dnom. Mogu biti od recikliranog ili celuloznog papira, različite gramature papira.

U radnoj jedinici za izradu okrugle ambalaže nalaze se mašine za spiralno, paralelno motanje, etiketiranje, mašine za ugradnju aluminijumske folije i poklopaca okruglih kutija, mašina za sečenje papira u trake. Glavni proizvodi su kombi doze ili kombi kutije, unutrašnjeg prečnika 40, 52, 65, 80, 99 i 130 milimetara, visine od 75 do 360 milimetara. Kod prečnika od 65, 80 i 99 milimetara može se ugraditi aluminijumska membrana sa ili bez jezička za otvaranje. Kombi doze se mogu etiketirati sa plastificiranim ili lakiranim etiketama. Postoji i manji pogon za proizvodnju parafinisanog papira koji ima široku upotrebu u različitim industrijama.

Oblasti poslovanja

Sarađujemo sa kompanijama koje koriste proizvode: kartonska ambalaža, papirna ambalaža, drvena ambalaža, biorazgradiva ambalaža, materijali za pakovanje, sirovine i međuproizvodi za proizvodnju ambalaže.

Kontakt podaci
Telefon: + 381 (0) 32 224 554
Email: office@litopapir.rs
Osoba za kontakt
  • Dejan Jovanović Izvršni direktor dejan.jovanovic@litopapir.rs
Lokacija
Galerija
Kontaktirajte kompaniju