Fima doo

Toplički put 5, 14242 Mionica, Srbija

O kompaniji

Fabrika izolacionih materijala i ambalaže – FIMA sa sedištem u Mionici i predstavništvom u Beogradu osnovana je 1977. godine.

Za više od 45. godina postojanja FIMA je postala sinonim za proizvode od EPS-a (ekspandiranog polistirena), poznatijeg kao stiropor.

Od 2002. godine nakon uspešno sprovedene privatizacije, koja je ocenjena najvišom ocenom od strane Agencije za privatizaciju, kao i od strane nadležnog Ministarstva, FIMA posluje kao akcionarsko društvo. 2011. godine izvršena je statusna promena i FIMA posluje kao društvo sa ograničenom odgovornošću pod nazivom FIMA d.o.o. i kao 100% porodična firma koja neguje tradiciju.

Posetite ONLINE SHOP FIMA

Podeli na društvenim mrežama:
Opis delatnosti

FIMA doo je specijalizovana ekspertska fabrika izolacionih materijala i ambalaže u oblasti izrade EPS elemenata za zaštitu proizvoda kao i tehničkih i termoizolacionih elemenata. Proizvodi kompanije Fima od ekspandiranog polistirena koriste se za razne industrijske sektore kao npr. elektronska, građevinska, poljoprivredna, prehrambena,farmaceutska, auto industrija.

Kao firma sa više od 40. godina iskustva u ovoj oblasti klijentima obezbeđujemo punu podršku i inovativna rešenja za njihove proizvode poput termo-ambalaže za siguran transport i termoizolaciju osetljivih proizvoda i specijalno rađenih elemanata od ekspandiranog polistirena (EPS-a) i ekspandiranog polipropilena (EPP-a) za zaštitu tehničkih i industrijskih proizvoda.

Fima doo je duže od deset godina egistrovani reciklažni centar za zbrinjavanje reciklažnog EPS-a (ekspandiranog polistirena).
Posedujemo sve potrebne dozvole za prikupljanje, transport i skladištenje reciklažnog stiropora.

Oblasti poslovanja

Bogato iskustvo i stručni tim, omogućili su FIMI lidersku poziciju u proizvodnji stiropor ambalaže uz zadovoljavanje potreba domaćeg i regionalnog tržišta za tom vrstom proizvoda. Prvi smo u Srbiji započeli proizvodnju ambalaže od ekspandiranog polipropilena EPP-a što nas takođe izdvaja kao lidera u toj oblasti ambalažne proizvodnje

Što se građevinskog proizvodnog programa tiče, FIMA je među vodećim proizvođačima termoizolacionih ploča sa posebnim akcentom na promovisanju uštede enregije u sistemima termoizolacionih kontaktnih fasada, gde je sa svojim brendovima tipa Stiropen, Fimapor,EPSilent kao i licencnim Neopor i Peripor, rame uz rame sa renomiranim svetskim i domaćim proizvođačima. U svom proizvodnom programu imamo u ponudi i termoizolacione ploče od ekstrudiranog polistirena XPS -a koje se koriste u građevinarstvu za termoizolaciju ravnih krovova, podrumskih prostorija, podova. Proizvodimo i termoizolacione taker ploča za podno grejanje.

Kontakt podaci
Telefon: +381 14 342 1209
Email: office@fima.rs
Osoba za kontakt
  • Bora Tasić Savetnik bora.tasic@fima.rs
Lokacija
Galerija
Video
Kontaktirajte kompaniju