BIZNIS INFO: Počinju prijave – UPUTSTVO za primenu Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru

Ministarstvo finansija i Privredna komora Srbije pripremili su  Uputstvo za primenu Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru, sa ciljem lakšeg razumevanja najznačajnijih odredbi ovog akta.

Ministar finansija Siniša Mali pozvao je privrednike da se prijave za program ekonomskih mera.

„Primena ovih ekonomskih mera počinje danas, 13. 04. 2020 (u ponedeljak) i svi zainteresovani moći će da se prijave, i to kroz poresku prijavu, koju i inače popunjavaju. Pozivam sve privrednike, mikro, mala, srednja i velika perduzeća da iskoriste ove pogodnosti, jer je u pitanju zaista velika podrška za vaše poslovanje. Država je uz vas, a to smo pokazali kroz ovaj paket mera“, ističe Mali.

U saradnji sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom privrede, pripremaju se odgovori na najčešća pitanja, koja su privrednici upućivali preko COVID-19 pozivnog centra, društvenih mreža, granskih udruženja i regionalnih komora PKS a prijave za paket mera za privredu omogućene su od danas.

Odgovori na najčešća pitanja dostupni su na sajtu PKS.

Na linku u nastavku možete pričitati:

UPUTSTVO za primenu Uredbe o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 (PDF)

Foto: Photo by Markus Winkler on Unsplash

Podeli na društvenim mrežama: