WPO kreira globalnu bazu podataka o ambalaži

Svetska organizacija za ambalažu, World Packaging Organisation (WPO), objavila je da kreira bazu podataka o ambalaži, koja će objediniti na jednom mjestu sve globalne podatke o ambalaži, uključujući propise, sigurnost, tehnologiju, održivost i druge srodne informacije važne za industriju.

Prva tema koja će se istražiti u bazi podataka o ambalaži WPO je veličina industrije ambalaže u zemljama članicama WPO.

Prema Pierre Pienaaru, predsjedniku WPO-a, organizacija je odlučila da krene korak po korak u prikupljanju važnih globalnih informacija o ambalaži.

Ovo je projekt koji imamo u svom planu već niz godina, ali nam je uvek nedostajalo sredstava„, kaže Pienaar.

“Ali, zahvaljujući dugogodišnjim kineskim članovima odbora WPO-a China Packaging Federation (CPF) i China National Export Commodities Packaging Research Institute (CEPI), odlučili smo udružiti snage i ponudili smo da se preduzme takav poduhvat zajedno sa smernicama izvršnog tima WPO-a.

„Razgovarali smo o tome kako će to u početku izgledati i šta predviđamo u narednih 3-5 godina. Iako smo između ostalog razgovarali o globalnim podacima poput propisa, sigurnosti, tehnologije, održivosti, odlučili smo započeti s jednostavnim, ali važnim informacijama o globalnom tržištu ambalaže. „

Sve prikupljene informacije biće prikazane u bazi podataka WPO platforme kojom upravljaju CPF / CEPI. Virtualna adresa nove baze podataka bitće objavljena uskoro.


Izvor/foto:World Packaging Organisation (WPO)

Podeli na društvenim mrežama: