Proširena stvarnost kroz pakovanje: Coca-Cola lansirala limitirano izdanje pića ‘Starlight’ inspirisano svemirom i AR

Cola-Cola Starlight pakovanje, limitirano izdanje brenda, inspirisano je istraživanjem svemira i AR

Coca-Cola Starlight pakovanje je prvi proizvod koji je sa efektom proširene stvarnosti lansiran u okviru nove Coca-Cola Creations platforme kompanije

Kultno bezalkoholno piće, koje je bilo jedno od prvih gaziranih pića koje su testirali astronauti u orbiti, sada pokušava da prenese ukus svemira na Zemlju kroz limitianu seriju Coca-Cola Staright brenda.

Coca-Cola Starlight predstavljena je 17. februara a kompanijskom saopštenju se kaže da  „kombinuje odličan ukus Coca-Cole sa daškom neočekivanog, uključujući crvenkastu nijansu. Ukus uključuje dodatne note koje podsećaju na posmatranje zvezda oko logorske vatre, kao i osećaj hlađenja koji izaziva osećaj hladnog putovanja u svemir.”

Dizajn pakovanja

Pored ukusa i boje pića inspirisanog svemirom, Coca-Cola Starlight je upakovana tako da dizajn pruža višedimenzionalni efekat, svetlošću ispunjeno zvezdano polje koje pruža iskustvo proširene stvarnosti „van ovog sveta“ (AR) .

Skeniranjem flaše ili konzerve Starlight-a može se pristupiti koncertu pop zvezde Ave Maks. Okruženavirtuelnom crvenom tečnom bojom i gradijentom osvetljenja, Ava Maks izvodi „Kings & Kueens“, „Sveet But Psicho“ i „EveriTime I Cri“ kao deo privatnog koncerta sa AR-holografijom koristeći konzervu kao „antigravitaciju, providnu svemirsku stanicu .“

Coca-Cola Starlight je nastala sa vizijom da u svetu beskonačnih mogućnosti negde u našem univerzumu, može postojati druga vrsta Coca-Cole, kao još jedan način međusobnog povezivanja“, saopštila je kompanija.

„Pre 35 godina, Coca-Cola se udružila sa NASA-om kako bi postala jedno od prvih bezalkoholnih pića koje je putovalo u svemir. Ta ista strast prema svemiru postoji i danas. Nameravali smo da oživimo taj koncept kroz jednostavan gutljaj, uhvativši deo misterije i suštine onoga što volimo u svemiru “, rekla je Oana Vlad, viši direktor globalne strategije brenda u The Coca- Cola Company.

Coca-Cola Starlight će biti dostupna u pojedinačnim bocama od 20 unci i 10 pakovanja mini limenki od 7,5 unci u opcijama Original TasteZero Sugar od ponedeljka u prodavnicama širom Sjedinjenih Država. Kasnije ove godine, Coca-Cola planira da predstavi dodatno ograničeno izdanje Coca-Cola Creations.


Izvor/foto: The Coca-Cola Company

Podeli na društvenim mrežama: