Bojana Perić, Ekostar Pak: Želimo da reciklaža bude izbor posetilaca EXIT festivala

Velike muzičke događaje i festivale prati masovna konzumacija hrane i pića što automatski generiše veliku količinu ambalažnog otpada. Svetski muzički događaji uveliko su posvećeni rešavanju ovog problema a to čine i organizatori Exit festivala na Petrovaradinu. Reciklaža postaje deo tradicije festivala

EXIT festival 2022 održava se od 7-10. jula a u okviru Green EXIT-a se u akciji reciklaže, pored višegodišnjih partnera Heinekena i Ekostar Paka, pridružuje i Ball Packaging i ReCan fondacija sa platformom „Svaka limenka se računa“.

Na EXIT festivalu postavljene su tri reciklažne stanice a  organizovano je i nagrađivanje u vidu motivacije za posetioce koji donesu sakupljene čaše, limenke i PET ambalažu.

Exit je u toku i pitali smo Bojanu Perić, direktorku Ekostar Paka, koji tradicionalno uz Heineken podržava Green Exit i učestvuje u akciji zbrinjavanja ambalažnog otpada da prokomentariše kako teku planirane aktivnosti:

„Ekostar pak, zajedno sa Heineken-om, i ove godine podržava Green EXIT. Ovog puta udruženim snagama sa Ball Packagingom i ReCan fondacijom  @svaka.limenka.se.racuna_srbija želimo da još više doprinesemo da reciklaža bude izbor posetilaca. Odlučili smo se da proširimo broj reciklažnih stanica na tri lokacije, kod Akademije, na Chill zoni (kod No Sleep Novi Sad bine) i Explosive šanca.

Odmah nakon što su otvorene reciklažne stanice, posetioci su dolazili da odlože svoje PET boce, limenke ili plastične čaše u zamenu za poklon. Ovo je nastavak uspešne akcije koju smo imali prošle godine i koja je pokazala da posetioci žele da budu deo Green EXIT-a. Očekujemo da će posetioci festivala i u završnog dana birati da recikliraju, jer verujem da će podržati našu poruku:
„Choose the Green EXIT
because
Plastic Can Be Collected Responsibly
because
Every Can Counts
Join in
because
We Can Only Do This Together!“

Na EXIT festival su ove godine stigle i aluminijumske čaše o kojima smo pisali ranije, i zahvaljujući  Recan fondaciji i EXIT fondaciji posetiocima VIP i VIP Gold Glavne bine, točeno pivo će se služiti u limitiranoj količini aluminijumskih čaša koje se skoro 100 odsto recikliraju. Ovo je najnoviji trend održivih aluminijumskih čaša koje zahvaljući kompaniji Ball iz Amerike stižu i u Evropu.


Podeli na društvenim mrežama: