Nestlé: Devedeset odsto “Smarties” asortimana prelazi na papirnu ambalažu

Smarties je prvi svetski konditorski brend koji je prešao na papirnu ambalažu koja se može reciklirati.

Nestlé je danas objavio da njegova popularna marka Smarties od sada koristi papirnu ambalažu. To se odnosi na 90% Smarties asortimana, jer je 10% prethodno već bilo upakovano u papirnu ambalažu koja se može reciklirati. Uklanjajući oko 250 miliona plastičnih pakovanja koja se prodaju širom sveta svake godine, Smarties je prvi svetski konditorski brend koji je prešao na papirnu ambalažu koja se može reciklirati.

Nestlé je prošle godine u Velikoj Britaniji započeo s uvođenjem recikliranog papira za pakovanje  Smarties bloka.

Radi podizanja svesti potrošača, na nalepnicama Smarties proizvoda nalaze se  informacije o tome kako pravilno odlagati papirnatu ambalažu.

Alexander von Maillot, globalni šef konditorskih proizvoda u Nestléu kaže: “Prebacivanje Smarties ambalaže na reciklirani papir jedna je od ključnih inicijativa održivog pakovanja u kategoriji konditorskih proizvoda. To je daljnji korak u ostvarenju ambicije Nestléa da svu ambalažu učini reciklabilnom ili ponovo upotrebljivom do 2025. godine i da u istom periodu smanji upotrebu devičanske plastike za jednu trećinu. „

Razvoj sigurnih i odgovarajućih rešenja za ambalažu konditorskih Nestlé proizvoda zahtevao je inovaciju u materijalima i rad na njihovom testiranju  u R&D konditorskom centru u Jorku u Velikoj Britaniji kao i u Institutu za nauku o ambalaži sa sedištem u Švajcarskoj.

Transformacija Smarties ambalaže samo je jedan od brendova “ SMART inicijative “, koja ima za cilj da podrži održivost i poboljša sveukupno iskustvo proizvoda.


Izvor/foto: Nestlé

Podeli na društvenim mrežama: