ODRŽIVI RAZVOJ: Veolia pokreće Akademiju za održivo pakovanje

Kao deo napora da se poveća cirkularna ekonomija i reši problem ambalažnog otpada, Veolia UK i Irska pokreće Akademiju za održivo pakovanje koja olakšava napore za poboljšanje životne sredine proizvođača. Dizajnirana da zatvori vezu između proizvođača i reciklažnih proizvoda, ova nova inicijatva će preduzećima pružiti priliku da bolje razumeju kružnost pakovanja i dizajn ambalaže

Prva takva vrsta, Veolia Akademija za održivo pakovanje pokreće novi pravac u industriji kako bi se postigla prava cirkularna ekonomnija za sve vrste ambalaže i osigurala da se materijali mogu lako prikupiti, reciklirati i vratiti u industriju na ponovnu upotrebu. Ovaj pristup donosi iskustvo potrošača, prikupljanje otpada, preradu i otvaraju mogućnosti za pružanje najboljih rešenja za prevazilaženje ovog izazova.

Priključenjem Akademiji, članovi će moći da iskoriste najnovije izveštaje i vodiče za dizajn, i da rade partnerski na razvoju sopstvenih rešenjka koja povećavaju održivost. Članovi će takođe moći da napreduju sa zakonodavnim izmenama, umreže se sa drugim učesnicima i iskoriste Veolia ekspertizu u najnovijim tehnologijama recikliranja.

PROČITAJTE JOŠ: SIGOC: Staklena ambalaža koja čuva kvalitet

Komentarišući ovo lansiranje, Richard Kirkman, glavni direktor za tehnologiju i inovacije, Veolia UK i Irska, rekao je:

„Kao globalni lider u zaštiti životne sredine, posvećeni smo poboljšanju ekoloških performansi čuvanjem resursa i proširivanjem održivih lanaca snabdevanja.
Svi znamo uticaj ambalaže na životnu sredinu, a pokretanje naše Akademije za održivo pakovanje dodatno će ojačati naš rad sa proizvođačima, industrijom i lokalnim vlastima u nameri da osiguramo da se sve reciklira. Ako želimo da postignemo veliki porast javnog interesa za naš sektor, strategiju za resurse i otpad moramo sprovesti u praksu n anačin koji ljudi mogu da razumeju unutar i van industrije.

Naša usluga “sve u jednom” sada pruža potrebnu stručnost za razumevanje reciklaže ambalaže i donošenje ispravnih dizajnerskih odluka, a može pomoći i u razvoju zajedničkih rešenja ili novih procesa reciliranja. Sa ciljem da smanjimo klimatske promene i količinu ugljen-dioksida, od vitalnog je značaja da se pozabavimo stvarnim uticajem pakovanja – a SPA će pomoći da se upravo to i uradi.” 

Akademija je namenjena svima koji su uključeni u dizajn ambalaže, životno okruženjem, lanac snadbdevanja ili održivost u ključnim sektorima kao što su hran ai piće, lekovi i hemikalije, trgovina na malo ili proizvodnja ambakaže.

O kompaniji

Veolia UK je deo svetske grupe kompanija, sa preko 163 000 zaposlenih širom sveta.  Grupacija dizajnira i pruža rešenja za upravljanje vodom, otpadom i energijom, koja doprinose održivom razvoju zajednica i industrija.

Foto: Veolia.com

Podeli na društvenim mrežama: