Foka reciklabilna ambalaža na sajmu IFFA u Frankfurtu

Reciklabilna ambalaža u vidu visokobarijernih filmova za termoformirng pakovanja prehrambenih proizvoda kompanije Foka iz Gornjeg Milanovca izaziva pažnju posetilaca u sajma Nemačkoj

Kompanija Foka iz Gornjeg Milanovca, vođena dobrim prethodnim utiscima drugi put za redom izlaže na međunarodnom sajmu IFFA u Frankfurtu. Prvi put je to bilo 2019. godine kada je poslednji put bio održan pre pandemije Covid-19.

Foka na međunarodnom sajmu mesa i tehnologija za obradu, preradu i pakovanje prehrambenih mesnih proizvoda izlaže svoja inovativna ekološki prihvatljiva ambalažna termoforming rešenja u domenu pakovanja hrane.

Kako za Ambipak magazin, kaže Vesna Todorović, direktorka marketinga kompanije Foka, na sajmu vlada veliko interesovanje za Foka reciklabilno i ekološko fleksibilno pakovanje za mesne prerađevine.

“Nema mnogo svetskih proizvođaca koji su izašli sa tim rešenjima jer je problem zadržati visoku barijeru i mehanička svojstva filma/folije a da bude reciklabilno.” – kaže Vesna, koja se trenutno nalazi na sajmu u Frankfurtu.

Foto; Vesna Todorović (levo)/Privatna arhiva
A o kakvoj je ambalaži reč?

Naime, radi se o potpuno reciklabilnim visokobarijernim folijama za termoforming FokaBAR bez PA, pogodnim za pakovanje proizvoda kao što su svežei prerađeno meso, riba, sir…
Zatim, FokaSKIN folije (takodje bez PA) kod kojih je  smanjena upotreba plastike i omogućuju duzi rok trajanja proizvoda. Foka RE-SEAL su folije, koje se mogu se otvoriti i ponovo zatvoriti više od deset puta. Na izložbenom štandu kompanije Foka u Frankfurtu predstavljenje su i kese sa čepom.

Međunarodni sajam mesne industrije u Frankfurtu, IFFA 2022, počeo je u  subotu, 14. maja i trajaće ukupno 6 dana.

Podeli na društvenim mrežama: