Na Beogradskom sajmu održane manifestacije Grafima i PAK AM

Sajam Grafima, posvećen grafičkoj, papirnoj i kreativnoj industriji, održan  9 – 11. oktobra u Hali 4 Beogradskog sajma zajedno sa sajmom ambalaže i pakovanja PAK AM

Prvi dan sajma obeležen je svečanim otvaranjem na kojem je učestvovao  generalni menadžer kompanije Cron-Europe, Frank Van Deursen, koji je svečano otvorio sajam i pohvalio uspešnu saradnju sa kompanijom Prepress. Cron-Europe je deo svetske kompanije Hangzhou CRON Machineri & Electronics Co. Ltd i vodeći proizvođač CTP-a u svetu.

Miša Čugurović, predsednik organizacionog odbora Grafime, istakao je rastući broj mašina na sajmu kao znak uspešnosti industrije. Takođe, istakao je stabilizaciju cena papira u Evropi. Grafima je najstarija i najveća regionalna sajamska manifestacija koja promoviše tehnološka dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji.

Na ovogodišnjem sajmu se predstavilo preko 70 izlagača iz desetak zemalja sa različitim profilima i ponudom u grafičkoj industriji. Program sajma uključio je radionice, predavanja i panel-diskusije o tehnologiji štampe, grafičkom dizajnu i reklamnom materijalu. Takođe, dodeljene su simbolične nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat za najkvalitetnije grafičke proizvode.

Istovremeno, u istoj Hali 4, održavaju se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO i Sajam ambalaže i pakovanja PAK-AM.

Grafima_Ambipak magazin_Cartoflex
Irena Lalić Ambipak magazin sa Jovanom i Milanom Grozdanović, Cartoflex Niš

Jedna od nagrada, „SREBRNI PEČAT“ dodeljena je kompaniji Cartoflex doo, iz Niša, proizvođaču kartonskog saća koje se može koristiti i za zaštitu proizvoda tokom transporta.

Ambipak magazin, kao medijski partner manifestacije, takođe je bio prisutan na sajmu. Proveli smo tri zanimljiva dana i ostvarili kontakte za neke buduće saradnje.


Naslovna fotografija: Sajam Grafima/ promo

Podeli na društvenim mrežama: