WPO objavio listu pobednika WorldStar Packaging Awards 2023

Svetska organizacija za pakovanje (WPO) objavila je listu pobednika WorldStar 2023 nakon rekordnog broja prijavljenih učesnika i još jednom pokazala da teži svojoj misiji – razvoju održive globalne zajednice za pakovanje

Svetska organizacija za pakovanje (WPO) objavila je listu sa 228 pobednika WorldStar Packaging Awards 2023. ističući u saopštenju da je postignut rekord sa registrovanih 488 prijava, iz 41 zemlje, dok je prethodne godine učestvovalo 440 takmičara iz 37 zemalja. Ovogodišnji WorldStar je bio poseban zbog uvođenja dve nove glavne kategorije – pakovanja poklona i digitalnog pakovanja – kao i jedne nove posebne kategorije – pristupačne ambalaže, čime se dokazala važnost inovacija u savremenom svetu.

– Iz arapskog regiona stiglo je čak 27 prijava, pa su tako učestvovale i Liban, Jordan, Tunis, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija. Time se dokazalo da je WPO jedinstvena organizacija čija je misija da doprinese razvoju održive globalne zajednice za pakovanje. Sa priznanjem WordStar prevazilazimo našu viziju – bolji kvalitet života, kroz bolje pakovanje, za više ljudi – istakao je predsednik WPO, Pjer Pienaar.

Pakovanja koja ispunjavaju uslove za WorldStar Awards su ona koji su već dobila nacionalnu ili regionalnu nagradu za pakovanje od različitih takmičenja koje priznaje Svetska organizacija za pakovanje, tokom poslednje 2 godine.

Soha Atallah, koordinator WorldStar-a i potpredsednik događaja WPO istakla je da dobro pakovanje može biti suštinsko rešenje za mnoge moderne probleme, posebno održivost, rasipanje hrane i produženje roka trajanja hrane, naglašavajući neophodnost inovacija.

Top 5 najnagrađivanijih zemalja u izdanju WorldStar 2023 su:

1. Japan – 26 nagrada;

2. Australija i Novi Zeland – 19 nagrada;

3. Indija i Nemačka – 18 nagrada;

4. Turska – 14 nagrada;

5. Austrija – 13 nagrada.

Lista pobednika dostupna je na web stranicama WorldStar ili WPO – www.worldstar.org ili www.worldpackaging.org, dok će nagrade biti dodeljene na gala ceremoniji 6. maja 2023. godine, tokom Interpack 2023, u Dizeldorfu (Nemačka). Tom prilikom, WPO će proglasiti pobednike za posebne kategorije – Predsedničku nagradu, Nagradu za održivost, Nagradu za marketing i Nagradu za ambalažu koja čuva hranu.

Podeli na društvenim mrežama: