Kako kompanije pospešuju reciklažu ambalaže? – QR kod inovacija

Australija je postala poligon za mnoge velike vlasnike multinacionalnih brendova za testiranje pametnih rešenja za pakovanje koja podstiču reciklažu ambalaže

Mondelez International je lansirao novi QR kod na svojim proizvodima u Australiji, što je deo rastućeg trenda multinacionalnih kompanija koje koriste Australiju kao poligon za testiranje pametnih rešenja za pakovanje. Ovaj QR kod, nazvan „Snacking Right“, pruža australijskim potrošačima trenutne informacije o recikliranju i odlaganju ambalaže, kao i detalje o održivim praksama kompanije. QR kod se prvi put pojavio na Cadbury čokoladama u julu, ali će se proširiti na druge brendove i proizvode u budućnosti.

Osim informacija o recikliranju, QR kod pruža i informacije o brendu, uključujući informacije o tome kako se Cadbury Dairy Milk umotava u 30% recikliranog sadržaja. Takođe informiše potrošače o „Mindful Snacking“ pristupu grickanju koji je razvijen u partnerstvu sa stručnjacima za ishranu i bihevioralnim naučnicima.

Kompanija ističe svoju posvećenost održivosti i podršku ekonomiji cirkularnog pakovanja kroz ovu platformu. Takođe, upoznaje potrošače sa „Cocoa Life“ programom, kojim se transformišu uslovi života kakao farmera i podržava razvoj jačih zajednica koje uzgajaju kakao.

Cilj ove inicijative je, kako je kazao, Darren O’Brien, predsednik Mondelez International u Australiji, da se potrošačima pruže jasne informacije o recikliranju i odlaganju, te da se uključe u održivost kompanije. Snacking Right je njihovo digitalno rešenje za ostvarivanje ovih ciljeva i podsticanje svih da igraju ulogu u smanjenju ekološkog uticaja.

Podsetimo, pilot projekat QR koda na ambalaži sa informacijama o održivosti i reciklaži, Mondelez International lansirao je prvi put u Velikoj Britaniji prošle godine.


Izvor & Fotografija: Mondelez International

Podeli na društvenim mrežama: