Noviteti iz ALPLE: Stiže nova PABOCO papirna boca – u potpunosti reciklabilna

Kompanija Paboco nastala je sa misijom razvoja papirne ambalaže koja će moći da zameni plastičnu, od sada je u potpunosti prešla u okrilje kompanije ALPLA, globalnog proizvođača plastične ambalaže. Alpla najavljuje da uskoro stiže nova u potpunosti papirna boca

Paboco razvija rešenja za pakovanja napravljena od pulpe na biološkoj bazi. Dansko zajedničko preduzeće osnovali su 2019. godine ALPLA i proizvođač celuloze i papira Bilerud.  ALPLA sada preuzima akcije Bileruda i  kao većinski akcionar, ulaže u povećanje proizvodnih kapaciteta. Od kraja 2024. godine, Paboco planira da proizvede papirnu bocu koja se u potpunosti može reciklirati na novom najsavremenijem proizvodnom mestu u Danskoj.

POGLEDAJTE JOŠ: Lideri ambalaže i pakovanja – ALPLA DOO

Paboco papirna boca, Alpla

Paboco je kompanija koja se bavi razvojem i proizvodnjom inovativnih rešenja za pakovanje od papira. Paboco je skraćenica od The Paper Bottle Company, a kompanija je osnovana 2019. godine u Danskoj kao zajednički poduhvat kompanija ALPLA i Billerud, koje se bave proizvodnjom plastike i papira. Cilj kompanije je da stvori potpuno biorazgradivu i reciklabilnu bocu od papira, koja bi mogla da zameni plastične boce koje zagađuju životnu sredinu. Paboco koristi posebnu tehnologiju oblikovanja pulpe, koja omogućava da se od drveta naprave čvrste i kvalitetne boce, koje imaju i barijeru i navoj od papira. Paboco sarađuje sa različitim kompanijama iz oblasti pića, kozmetike, hemije i drugih, koje su deo Paboco Pioneer Community, i testira svoje proizvode na tržištu.

’’ Sa ponosom želimo da objavimo da se razvoj Paboco papirne boce približio kraju i da će od kraja sledeće naši partnerskim brendovima biti omogućećo korišćenje ovog pionirskog ambalažnog proizvoda . Pored već instaliranih velikih kapaciteta za reciklažu PET-a i HDPE-a , ALPLA dalje ulaže u proširanje istih, kao i u razvoj inovativne održive ambalaže, pa uskoro pored Paboco boce, možete očekivati još inovacija od strane Alple. ’’, izjavio je ovim povodom za Ambipak magazin Miroslav Micković, generalni direktor Alpla doo Mladenovac

PROČITAJTE JOŠ: Miroslav Micković: ALPLA promoviše potpunu reciklažu u svim svojim operacijama širom sveta

Paboco planira da pokrene serijsku proizvodnju svoje nove generacije papirnih boca krajem 2024. godine, na novom savremenom proizvodnom mestu i razvojnom centru u Danskoj.

O Paboco papirnoj boci:

  • Može se reciklirati kao papirna ambalaža
  • 85% papir (14gr) – 15% HDPE barijera (2,6gr)
  • Izdržljiv papir otporan na prskanje
  • Odgovorni izvori papira – FSC® sertifikovan
  • Jedinstven izgled i osećaj površine papirne flaše
  • Dostupno u 500ml i 330ml
  • Oplemenjeno dekoracijom: štampom ,  utiskivanjem i iztiskivanjem

Za više informacija posetite www.paboco.com

Paprina Paboco boca za sada se testno koristi za pakovanje proizvoda brednova Loreal, Carslberg, The Absolut Cmpany, P&G, Coc-Cola, a ispod su svi partneri u PIONIRSKOJ ZAJEDNICI :

Fotogrfija: ALPLA promo


Izvor i fotografije: AlPLA promo

Podeli na društvenim mrežama: