Konferencija o plastici u Budimpešti 2022 redovna destinacija srpskih kompanija

13. i 14. septembra 2022. godine  u Budimpešti je održana konferencija „Central European Plastics Meeting 2022“ posvećena industriji plastike na kojoj su učestvovale i kompanije iz Republike Srbije.

Konferencija  „Central European Plastics Meeting 2022“, održana u Mađarskoj, u Budimpešti, bila je mesto okupljanja proizvođača i distributera iz oblasti industrije plastike iz 20 zemalja i prilika za razmenu najnovijih znanja, tehnologija i iskustava iz oblasti.

B2B sastanci koji su tom prilikom bili organizovani, omogućili su međusobno povezivanje i upoznavanje učesnika među kojima su bili i predstavnici srpskih kompanija  HIP – Petrohemija, Hipol, Balkan Polymers, Snetor i Ionian chemicals, Polipak i drugi, predvođeni predstavnicima Udruženja za hemijsku, gumarsku industriju i industriju nemetala Privredne komore Srbije. Prema rečima Mirjane Balog, predstavnice PKS na konferenciji u Mađarskoj,  privredni subjekti iz Republike Srbije izazvali su najviše interesovanja za B2B sastanke i uspostavljanje privredne saradnje.

Pored vrlo dinamičnih B2B susreta, centralni događaj je bila konferencija, na kojoj su učesnici i govornici pokušali da daju odgovore na aktuelna pitanja iz oblasti plastike poput razloga za nagli skoka cena polimera godinama unazad; kada se očekuje stabilizacija tržišta, kao i odgovore na pitanja vezano za standardizaciju recikliranog materijala, s obzirom na to da se reciklirani materijali značajno razlikuju u kvalitetu i u cenama.

Konferencija o plastici
Konferencija u Budimpešti

Izvor i fotografije: Privredna komora Srbije


Podeli na društvenim mrežama: